U trendu

FK Borac: Namera je postojala i surovo je sprovedena u delo

Fudbalski klub Borac saopštio je da je oštećen na utakmici 17. kola Super lige Srbije protiv ekipe Spartaka ŽK i da je „namera koja je očigledno postojala“ sprovedena u delo.

U saopštenju FK Borac, posle sinoćnje sednice Upravnog odbora, kaže se da ne mogu da pređu preko onoga što se dešavalo sinoć u Subotici.

„Sudija može da pogreši u 1. ili 15. ili 90. minutu, ali da u jednom nepunom minutu napravi pet grešaka na štetu našeg kluba isključuje svaku slučajnost. Namera je očigledno postojala i surovo je sprovedena u delo“, navodi se u saopštenju.

Iako odlično postavljen, što najbolje ilustruje TV snimak, sudija najpre ignoriše igranje rukom igrača domaćih, potom klasičan rvački zahvat i faul od istog igrača koji ulkazi u kazneni prostor i posle duela sa našim igračem pada i dobija novu nagradu – kazneni udarac, navodi se u saopštenju.

„Ni to nije bilo dovoljno pa posle protesta naših revoltiranih igrača bez oklevanja pokazuje dva direktna crvena kartona, čime nas ostavlja oslabljene ne samo u Subotici već i predstojećim mečevima“, poručuju iz FK Borac.

Revolt igrača na početku drugog poluvremena nije, kako neki zlobnici žele da prikažu, zbog teške finansijske situacije u klubu, već direktno protiv nepravdi kojima su izloženi na samom terenu.

„Nije nam jasno zbog čega se pojedini klubovi oglašavaju posle naših saopštenja u kojima nijedan od njih nije pomenut. Da li znaju nešto što mi ne znamo, pa žele da zaštite surove egzekutore fudbalske nepravde? Da li se sami osećaju prozvani?“, pitaju u saopštenju.

Od Sudijske komisije očekuju da bude poštena i rigorozna.

Utakmica u Subotici mogla bi da uđe u istoriju, ali ne po kvalitetu, nego po cirkusu koji je viđen na terenu, odnosno svojevrsnom „bojkotu“ Čačana, nakon što je u 43. minutu sudija Ilić dosudio penal za domaćine i isključio dvojicu igrača Borca – Lazara Jovanovića i Amea Dupovca.

Na startu drugog poluvremena igrači Borca su u znak protesta posedali na zemlju leđima okrenuti golu.

Posle desetak minuta kada su ustali i meč bio nastavljen, uglavnom su vršili opstrukciju igre i ispucavali loptu u aut, kad god su bili u mogućnosti, najviše golman Bajić koji je nekoliko puta ispucao loptu preko tribina.

Spartak je u takvoj situaciji postigao još dva gola, preko kapitena Vladimira Torbice u 53. i Aleksandra Radovanovića u 86. minutu, takođe sa bele tačke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar