U trendu

FK Crvena zvezda pripisao sebi titulu iz 1946. godine

Fudbalski klub Crvena zvezda pripisao je sebi šampionsku titulu iz 1946. godine, piše u pamfletu koji je večeras podeljen navijačima uoči proslave šampionske titule.

Zvezda je večeras u Beogradu proslavila osvajanje šampionske titule, dodeljeni su joj pehari pred utakmicu protiv Voždovca, a navijačima je podeljen pamflet sa porukom predsednika kluba Svetozara Mijailovića koji je naveo da je Zvezda pripisala sebi titulu i da danas slavi dva trofeja, a ukupno 29. titula šampiona.

„FK Crvena zvezda u svojoj riznici ima mnoštvo značajnih trofeja, a jedan do skoro nije dobio važnost koju zaslužuje. Reč je o tituli šampiona Srbije iz 1946. godine. Sada želimo to da ispravimo i pred vama je publikacija koja ima za svrhu da javnosti više približi tu značajnu titulu koja je u rangu sa dosadašnjim“, navedene su reči Mijailovića.

On je rekao da se klub obratio Fudbalskom savezu u decembru 2016. godine, kako bi dobio formalnu potvrdu i mogućnost da ozvaniči titulu, ali da do danas nije dobio odgovor, „zbog čega je pribavio odgovarajuća mišljenja i na osnovu toga doneo odluku da se titula prvaka NR Srbije u klupskoj evidenciji zavede kao titula nacionalnog ranga“.

„Jasno jeda smo na terenu osvojili titulu 1946. godine. Zbog toga ne treba da se čeka kako bi se priznala nama jer je ona pošteno osvojena na terenu zalaganjem i napornim radom tadašnjih prvotimaca na terenu. U formalno-pravnoj dokumentaciji države Srbije nema razloga da i nama titula ne bude priznata“, naveo je Mijailović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.