U trendu

FK Partizan: Kazna FSS protivustavna, žalbe svim instancama

Predsednik Fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić ocenio je danas da je protivustavna odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da se crno-belima oduzmu dva boda, i najavio žalbe svim fudbalskim instancama.

FSS je oduzeo po dva boda Partizanu i Crvenoj zvezdi u Super ligi Srbije zbog „rata saopštenjima“.

„Ovom odlukom Disciplinske komisije je ugroženo zagarantovano ustavno pravo slobode misli i govora. Gotovo pola veka kako ja o tome pišem i kako se borim protiv verbalnog delikta i kriminalizacije slobode misli i govora. To nameravam da nastavim, jer je to ukinuto i ne postoji u zakonodavstvu. Borba protiv verbalnog delikta sam vodio u vreme Brozovog režima“, rekao je Vučelić novinarima u Beogradu.

Predsednici Crvene zvezde i Partizana, Svetozar Mijailović i Milorad Vučelić uslovno su na tri meseca suspendovani iz fudbala, ako godinu dana ne ponove prekršaje.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura će zbog komentarisanja sudjenja morati da plati 150.000 dinara.

On je rekao da će poštovati tu odluku, a da će se Partizan na nju žaliti „svim mogućim instancama“.

Dodao je da je očekivao reakciju predsednika FSS Slaviše Kokeze, sazivanje Odbora za hitna pitanja kako bi se jučerašnja odluka stavila van snage, ali se to nije dogodilo.

Vučelić je kazao da je situacija u fudbalu zabrinjavajuća, navodeći reakciju FK Vojvodina posle utakmicu s Crvenom zvezdom, kao i to što se Zajednica Super lige Srbije nije sastala više od četiri meseca.

„Mi nemamo drugi način da iniciramo Zajednicu nego preko medija. Da li se na ovaj način začepljuju usta? Da li to znači da niko ko ima nešto protiv FSS može nešto da kaže? Takva segregacija u društvu nije poznata i ona nije civilizacijska“, dodao je on.

Dodao je da posle saslušanja, još pre nego što je stigao do kuće, saznao za odluku preko medija, te smata da je ona bila unapred pripremljena.

„To predstavlja oblik poniženja za ono što smo iznosili i kako smo se branili“, kazao je predsednik crno-belih.

„Na sve naše dokaze niko nije reagovao, već su doneli takvu odluku“, dodao je on.

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić je objašnjavao da je odluka Disciplinske komisije FSS neustavna i takodje ocenio da je bila unapred pripremljena.

Rekao je da je član Izvršnog odbora FSS, zadužen za regularnost takmičenja, Dragiša Binić šest puta tužio Partizan, a nijednom nije reagovao na saopštenja i reakcije drugih klubova.

Vuletić je odluku Disciplinske komisije FSS nazvao „unapred donetom na Kopaoniku“, pošto je jedan od njenih članova u to vreme „bio na skijanju“.

Najavio je ustavnu žalbu i ustavnu inicijativu da se preispita Pravilnik Disciplinske komisije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar