U trendu

FK Partizan: Novo rukovodstvo izabrano legalno

Fudbalski klub Partizan saopštio je danas da je na nedavno održanoj vanrednoj Skupštini legalno izabrano novo rukovodstvo, pošto su joj prisustvovala potrebna 33 delegata.

Fudbalski klub Partizan u ponedeljak je dobio novo rukovodstvo na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem. Kako je tada rečeno, Skupštini je prisustvovalo 33 delegata, Vučelić je dobio 30 glasova, a bilo je i tri uzdržana. Bivši funkcioner Partizana, a sada u opoziciji, Nenad Bjeković iste večeri rekao je da su odluke na Skupštini nevažeće pošto nije bilo kvoruma.

Partizan je u današnjem saopštenju izrazio zadovoljstvo što je vanredna Skupština legalno zasedala 24. oktobra, da su zasedanju „punovažno prisustvovala 33 delegata, što je omogućilo donošenje potpuno legalnih i legitimnih odluka, uključujući i izbor predsednika i članova Upravnog odbora FK Partizan“.

Iz Partizana su naveli da je „malicioznim i tendenzioznim nastupima jednog delegata“ neutemeljeno dovedena u pitanje volja delegata i punovažne odluke vanredne Skupštine Partizana, kao i da su svi delegati primili poziv i potpisali svoje prisustvo u Sportskom centru Partizan-Teleoptik.

„Statut FK Partizan ne poznaje obavezu informisanja bilo kog delegata Skupštine o biografiji drugih članova ovog najvišeg klupskog tela. Neinformisanost i odsustvo elementarnih saznanja delegata Nenada Bjekovića nije uslov bez kojeg nema Skupštine“, piše u saopštenju.

Partizan je izrazio snažan protest usled, kako je navedeno medijskog linča kroz koji prolaze neki delegati Skupštine FK Partizan i pozvao pojedine medije da ustanove obostrani princip profesionalne saradnje a ne „jednostrani princip poslušničkog izveštavanja“.

„Držimo da legalno i legitimno izabrani organi FK Partizan imaju prevashodni zadatak da učine sve kako bi prvom timu omogućili da nesmetano nastavi takmičenja u Super Ligi i Kupu Srbije“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar