U trendu

FK Zvezda: SD Crvena zvezda dovelo u opasnost licencu Uefa

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da je Sportsko društvo (SD) Crvena zvezda „stvorilo opasnost“ da se ostane bez licence Evropske fudbalske unije (Uefa), pošto je potrošilo sva sredstva koje je za fudbalski klub uplatila kompanija Gasporom.

Kako se navodi u saopštenju na klupskom sajtu, fudbalski klub Crvena zvezda je prošao kroz proces monitroniga Uefa zaključno sa 15. julom, pošto su Zvezda kao i svi klubovi koji imaju Uefa licencu, dužni da tromesečno podnose izvestaj evropskoj kući fudbala, vezano za finansijsko poslovanje.

„Iz tog razloga smo molili našeg generalnog sponzora kompaniju Gazprom da nam godišnju donaciju u iznosu od 500.000 evra uplati ranije da bismo izmirili naše obaveze za Uefa takmičenje. S obzirom da je iz formalnih razloga potpisnik ugovora o donaciji SD Crvena zvezda, predstavnici kompanije Gazprom su nas u utorak 12. jula obavestili da su sredstva uplaćena na račun SD i da ih fudbalski klub može koristiti istog dana u svrhu regulisanja obaveza za Uefa takmičenje. Istog trenutka smo o tome obavestili rukovodstvo SD i dali im nalog da namenska sredstva prebace na račun fudbalskog kluba“, navodi se u saopštenju.

„Medjutim, predstavnici SD su bez konsultacija i bilo kakvog obaveštenja, ceo iznos koji je kompanija Gazprom namenski uplatila za potrebe fudbalskog kluba utrošili u jednom danu za svoje potrebe i na taj način stvorili opasnost da FK Crvena zvezda ostane bez Uefa licence. Iako smo u četvrtak 14. jula ostali šokirani nekorektnim postupkom predstavnika SD i odmah o tome obavestili kompaniju Gazprom, smogli smo snage da ličnim vezama i pozajmicama dodjemo do dela neophodnih sredstava, a deo smo opet reprogramirali u poslednjem momentu i na taj način prošli i ovaj kvartalni Uefa monitoring“, dodaje se u saopštenju, koje je potpisao predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović.

Fudbalski klub Cvena zvezda će sada preispitati svoje odnose sa Sportskim društvom.

„S obzirom na ovakav nekorektan postupak predstavnika SD u trenutku kada su znali da Zvezda bije odlučujuće bitke za potpuni oporavak kluba, koji bi se pozitivno reflektovao na celokupno Sportsko društvo, fudbalski klub će preispitati svoje odnose sa SD Crvena zvezda i o tome zauzeti jasan stav“, naveo je Mijailović.

Fudbalski klub Crvena zvezda ove sezone učestvuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U prvoj utakmici drugog kola Zvezda je pobedila Valetu sa 2:1, a revanš je na programu u utorak u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.