U trendu

Flipkens pobedila Jorović, Belgija u Svetskoj grupi dva Fed kupa

Teniska reprezentacija Belgija plasirala se danas u Svetsku grupu dva Fed kupa, pošto je baražu plej-ofa u Beogradu pobedila Srbiju s 3:1.

Treći poen Belgiji donela je Kirsten Flipkens, koja je u dva seta, 7:6 (8), 6:4, pobedila Ivanu Jorović u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“.

U prvom setu vidjeno je čak šest brejkova, po tri s obe strane. Belgijanka je s 2:0 i 3:1, ali je Jorovićeva oba puta odmah uspevala da uzvrati oduzimanjem servisa, a potom i sama dodje do prednosti brejka (5:4) i servira za vodjstvo od 1:0, ali srpska teniserka je naredni gem prepustila rivalki bez izgubljneog poena.

Prvi set je potom otišao u taj-brejk, u kom je Jorovićeva imala dve set lopte, ali ih nije iskoristila, a potom je Flipkensova iskoristila svoju drugu za 10:8 i vodjstvo od 1:0 u setovima.

Flipkensova je na početku drugog seta odmah oduzela servis Jorovićevoj, koja je imala jednu brejk loptu u narednom gemu, ali je nije iskoristila, pa je Belgijanka povela s 2:0.

Jorivićeva je uspela uz dosta problema da smanji na 1:2, a potom je zbog problema s ledjima zatražila medicinski tajm-aut.

Posle kraće pauze meč je nastavljen, a Jorovićeva je uspela da izjednači na 2:2. I u naredna tri gema vidjeni su brejkovi, da bi Flipkensova u osmom gemu posle velike borbe napokon osvojila svoj servis i povela s 5:3. Ivana Jorović je lako smanjila na 5:4, ali je Belgijanka bez većih problema odservirala za konačnih 6:4 posle sat i 58 minuta igre.

Srbija će naredne sezone igrati u Evroafričkoj Grupi jedan, a Belgija u Svetskoj grupi dva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar