U trendu

FMP u Jadranskoj ligi, Dodik potpredsednik

Skupština košarkaške Jadranske lige odlučila je posle današnje sednice u Pržnu da i naredne sezone ima 14 klubova, što znači da će u njoj igrati i FMP, a delimično je promenjeno i rukovodstvo lige.

Novi predsednik lige biće predsednik Cedevite Mladen Veber, umesto dosadašnjeg predsednika Dragana Bokana. Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović ostaje potpredsednik, a drugi potpredsednik će biti Igor Dodik, generalni menadžer Igokee.

„Analizirajući aktuelnu situaciju u Evropi i regionu, Skupština ABA lige je još jednom potvrdila izuzetno jak interes, želju i opredeljenje klubova da igraju regionalno takmičenje i da od tog puta neće odustati, bez obzira na sve moguće prepreke koje bi mogle da se pojave. U tom duhu, Skupština ABA lige j.t.d. je zaključila da će koristiti sva raspoloživa sredstava da zaštiti slobodu klubova da igraju u takmičenjima za koje smatraju da garantuju najbolje okruženje za njihov dalji razvoj i podizanje kvaliteta“, navodi se u saopštenju.  

Skupština je navela da je zbog „veoma jakog interesa klubova, a u cilju jačanja takmičenja“, odlučila da i sledeće sezone u ligi nastupa 14 klubova.

Učešće su putem plasmana u nacionalnim takmičenjima izborili Helios, Krka, Cedevita, Cibona, Zadar, Igokea, Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks, Budućnost, MZT Skoplje, FMP i Mornar.

Ljubljanskoj Olimpiji dodeljena je specijalna pozivnica, koja se plaća. Ako je klub ne plati, to mesto biće ponudjeno nekoj od zemalja na osnovu koeficijenta, ali bez obaveze plaćanja. Te zemlje su, prema redosledu Hrvatska, BiH, Makedonija, Slovenija.

„U cilju zaštite kvaliteta takmičenja, Skupština ABA lige je odlučila da klub koji u sezoni 2016/17 završi na poslednjem mestu, nema pravo učešća u sezoni 2017/18“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.