U trendu

Fonjini u noćnom trileru izbacio Nadala

Italijanski teniser Fabio Fonjini pobedio je rano jutros u pet setova Rafaela Nadala u trećem kolu Otvorenog prvenstva SAD, u uzbudljivom meču koji je trajao skoro četiri sata, 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4.

Fonjini je 32. nosilac Ju-Es Opena i on je u jednom od najuzbudljivijih mečeva ovogodišnjeg turnira uspeo da pobedi osmog nosioca Nadala posle tri sata i 46 minuta igre. Italijan je uspeo da se vrati posle dva seta zaostatka i tako eliminiše osvajača 14 grend slem turnira.

Rivali su igrali snažno i jako. Fonjini je napadao jakim forhendima, a Nadal se u prvom setu sjajno branio iza osnovne linije i uspevao je defanzivnim udarcima da osvaja poene.

Španac je posle 90 minuta imao dva seta prednosti, kao i brejk u trećem i delovalo je da je na putu da rutinski pobedi. To je mislio i deo publike koji je ranije izašao sa tribina, ali oni koji su ostali su mogli da vide pravi triler.

Fonjini je zaigrao bolje i sa dva brejka je uspeo da osvoji treći set i produži meč i posle ponoći po lokalnom vremenu. Italijan je posle toga počeo da igra mnogo bolje i snažnim udarcima i istrčavanjem na mrežu je počeo da diktira tempo meča.

Ovo je prvi put da je Nadal u svojoj karijeri izgubio meč u kome je dobio prva dva seta. Pre subote, Španac je imao učinak 148:0 u takvim situacijama. Fonjiniju je ovo bila treća pobeda nad Nadalom ove godine, a prethodna dva puta je to bilo na šljaci.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.