U trendu

FS Albanije: Izgubili smo bitku, pokazali najbolje vrednosti

Fudbalski savez Albanije (FSHF) zahvalio je danas navijačima, državi, policiji i svima koji su doprineli da utakmica protiv Srbije protekne bez incidenta.

U saopštenju FSHF navodi se da je nacionalni tim izgubio utakmicu na terenu, ali dobio bitku iz državnosti i predstavljanja najboljih vrednosti.

„Izgubili smo bitku, ali borba se nastavlja. Obećavamo da nećemo odustati. Državljanstvo, sigurnost, pokazavanje najboljih vrednosti, nadjačalo je sve ostalo i to nas čini ponosnim“, navodi se između ostalog u saopštenju.

Čelnici FSHF istakli su veliki doprinos obaveštajne službe u organizaciji utakmice, a posebnu zahvalnost iskazali su stanovnicima Tirane i Elbasana, koji su morali da istrpe saobraćajne gužve, zbog blokada pojedinih delova grada.

„Nažalost nismo uspeli. To ne znači da bi trebalo da pognemo glave. Naprotiv, poraz mora da nas nauči da u budućnosti budemo još jači i efikasniji“.

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je sinoć u Elbasanu domaću selekciju Albanije sa 2:0 (0:0), u utakmici I grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Utakmica u Elbasanu odigrana je u uzavreloj atmosferi uz obezbeđenje od preko 2.000 policajaca.

Dan ranije autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije kamenovan je u Tirani na putu od aerodroma do hotela Šeraton.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.