U trendu

FS Kosova posle odbijene žalbe FSS: Pobedili smo Srbiju!

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbacio je sinoć u Lozani žalbu Fudbalskog saveza Srbije na prijem Kosova u UEFA-u.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ocenio je sinoć da je odluka Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani da odbacio žalbu Fudbalskog saveza Srbije na prijem Kosova u Evropsku fudbalsku uniju ozbiljan udarac na autoritet međunarodnog sportskog prava.

„Ova odluka je ozbiljan udarac na autoritet međunarodnog sportskog prava i svih načelana kojima se zasniva. Kakva je odluka, na čemu je bazirana i sa kojom namerom, najbolje govori samo obrazloženje te odluke koje je zaista sramno!“ poručio je Udovičić.

Čelnici Kosovskog fudbalskog saveza očekivano su, s oduševljenjem, primili ovu poruku evropske kuće fudbala, a predsednik Fadilj Vokri rekao je da je ovo velika pobeda nad Srbijom.

„Ovim smo još jednom pobedili srpsku državu, koja je platila veliki broj stručnjaka da poništi odluku UEFA i ovim smo ućutkali skeptike, koji su mislili da bi odluka Kongresa UEFA, doneta 3. maja 2016, mogla da bude poništena. Ova odluka mora samo dodatno da ojača kosovski fudbal i da ispunimo uslove i ciljeve koji se od nas očekuju“, rekao je Vokri, prenosi albanski „Telegrafi“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.