najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

FSS i regionalni savezi zajednički o FIFA i UEFA

Fudbalski savez Srbije ugostiće krajem januara najviše predstavnike 12 saveza iz regiona kako bi zauzeli zajednički stav povodom dešavanja u FIFA i UEFA, rekao je danas predsednik FSS Tomislav Karadžić.

„Krajem januara u Beograd će doći predsednici i generalni sekretari 12 saveza iz regiona. Mi smo im domaćini i zauzećemo neki stav po pitanju kadrovskih struktura u FIFA i UEFA. Mislim da ćemo za sada ići na to da svi kažu svoje mišljenje i s jednom kvalitetnom analizom jer mi nismo više mala snaga, još ako nam dodju naši prijatelji Slovačka, Madjarska, Izrael, Litvanija i tako dalje, napravićemo malu UEFA u okviru UEFA i uticaćemo na odluke“, rekao je Karadžić za agenciju Beta.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) i Evropska fudbalska unija (UEFA) potresene su velikim skandalima o korupciji. Više visokih čelnika te dve organizacije je uhapšeno, a predsednici Sep Blater i Mišel Platini su suspendovani na po osam godina.

Prema Karadžićevim rečima, nije suština doći na vlast, već da se popravi narušeni ugled UEFA i FIFA. On je dodao da treba sačekati do odluke Suda za sportsku arbitražu u Lozani po pitanju suspenzije.

„Vlast nije suština, niti dirigovanje, suština je da FIFA i UEFA, koje su najjače organizacije na svetu, dodju ponovo u normalan okvir života i poslovanja i svi koji su krivi za stanje koje je sada narušeno moraju da odgovaraju, ali princip nevinosti mora da traje do kraja. Svakodnevno dobijam neke dopise, pozivaju na bratstvo i jedinstvo, kao pokojni drug Tito. Potrebno je jedinstvo predsednika, da pronadjemo najbolja rešenja. Ja u to verujem“, rekao je prvi čovek FSS-a.

Karadžić je istakao da nije na njemu da ocenjuje da li ima kriminala kada je reč o skandalu u FIFA i UEFA.

„Možda ima i kriminala, neću u to da ulazim“, dodao je on.

Karadžić je kazao da su Platini i Blater pogrešili jer su počeli u javnost da iznose „prljav veš“ jedan o drugom.

„Kao kada se u familiji posvadjate sa ocem, majkom, ženom, pa izadje prljav veš napolje. Po meni je to glavni razlog. Njih dvojica su u velikom raskoraku poslednjih godinu dana i počeli su nezrelo, iako su zreli ljudi, da iznose neke činjenice, papire iz stola i tako dalje. Pa šta mislite kada bih ja počeo da izvlačim papire od prethodnog rukovodstva, a znate o kome se radi“, rekao je Karadžić.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike