U trendu

FSS: Razmotriti ublažavanje kazne izrečene Zvezdi

Članovi Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zatražili su danas od disciplinskog inspektora da razmotri eventualno ublažavanje kazne izrečene Crvenoj zvezdi.

Disciplinska komisija FSS je kaznila Zvezdu s tri utakmice igranja pred praznim tribinama na stadionu „Rajko Mitić“ zbog loše organizacije 151. „večitog“ derbija protiv Partizana.

Neposredno pre nego što je FSS saopštio da će se razmotriti ublažavanje te kazne, crveno-beli su saopštili da je odluka Disciplinske komisije neprimerena i najavili da će se žaliti.

„Ovim je FSS pokazao da ne želi dobro Crvenoj zvezdi jer ju je ovom odlukom sprečio da proslavi zasluženu titulu sa svojim navijačima“, navodi se u saopštenju Upravnog odbora Crvene zvezde.

Upravni odbor je konstatovao da je klub preduzeo sve neophodne radnje da se utakmica odigra na visokom bezbednosnom nivou.

„Nažalost, i pored svega preduzetog bili smo svedoci nedopustivim dogadjajima koje osudjujemo. Već dugi niz godina poznata je problematika bezbednosti na stadionima koja do sada nije advektno rešena. Upravni odbor je doneo odluku da će se klub u predvidjenom roku žaliti čim dobije zvaničnu odluku o ovoj neprimerenoj kazni“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.