najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

FSS: Stadion na Novom Beogradu, želimo finala LŠ, LE…

Grad Beograd ponudio je nekoliko lokacija za izgradnju Nacionalnog fudbalskog stadiona, a kao najbolje rešenje u ovom momentu ocenjuje se na Novom Beogradu i naselju Ivan Ribar, saopštio je danas Fudbalski savez Srbije (FSS).

Na „Danas konferens centru“ generalni sekretar FSS Nebojša Ivković imao je izlaganje sa temom „Opcije za gradnju Nacionalnog stadiona u Srbiji“ i tako upoznao prisutne sa trenutnom situacijom u vezi realizacije ovog projekta za budućnost srpskog fudbala.

Stadion bi trebalo da bude bez atletske staze, multifunkcionalan kapaciteta preko 50.000 sedišta i pored svih pogodnosti, FSS bi mogao da konkuriše i za organizaciju najvećih evropskih takmičenja – finala Lige šampiona, finala Lige Evrope ili UEFA Superkupa. Pored toga, stadion bi bio na raspolaganju svim srpskim klubovima u UEFA takmičenjima.

Strucne službe UEFA pružiće punu ekspertsku pomoć, a nakon opredeljivanja za određenu lokaciju predložiće idejna rešenja isklađena sa najboljom praksom prilikom izgradnje sličnih objekata u Evropi.

Ranije je premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao da će država obezbediti 150 miliona kroz tri godine za izgradnju stadiona u Beogradu koji bi bio najbolji u regionu i šire.

Ucesnici konferecije bili su državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Predrag Peruničić, Ben Vikeri iz kompanije Populous iz Londona, bivši član Izvršnog odbora FSS i nekada član Komiteta za gradnju novog Vemblija Dobrivoje Tanasijević.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Raša

    Baš lepo, premda mi nije jasno kako može da bude materijalno isplativ ovaj stadion. Ko će da plaća održavanje i ostalo i zar nisu za te pare mogla da se preurede 2-3 postojeća?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike