U trendu

FSS: Zvezda i Partizan vršili pritisak na sudije

Sudijska komisija FS S izdala je danas saopštenje u kome se javno priznaje da su funkcioneri Crvene zvezde i Partizana u poslednje vreme vršili pritisak na arbitre.

Kako se navodi, suočeni sa rečnikom i uvredama koji ne idu uz funkciju direktora jednog velikog kluba, a sve zbog istine i gotovo neizdrživog pritiska na sudije i članove sudijske komisije, žele da postave nekoliko pitanja.

„Pitamo, najpre, direktora Crvene zvezde ko je od njegovih saradnika ulazio u svlačionicu i vršio pritisak na sudije tokom poluvremena utakmice četvrtfinala Kupa Srbije između njegovog kluba i Mladosti iz Lučana? Ko je od njegovih službenika zvao glavnog sudiju meča Napredak – Crvena zvezda, odnosno zašto su ponovo njegovi ljudi vršili pritisak, pre meča, na arbitra utakmice Voždovac – Crvena zvezda“?

„Pitamo i direktora Partizana ko je ispred kluba zvao glavnog sudiju meča četvrtfinala Kupa Srbije između Voždovca i Partizana? Ko je u ime kluba zvao i sudiju utamice Partizan – Radnik? Kako je moguće da jedan veliki klub dozvoli transparent sa telefonskim brojevima sudija i objavu njihovih lica na svojoj zvaničnoj televiziji, svesno stvarajući pritisak i medijsku hajku protiv članova sudijske organizacije“, pita Sudijska komisija FS S.

Zbog svega navedenog apelujemo na rukovodstvo dva naša najveća kluba da ne traže alibi za svoje eventualne neuspehe, već da se okrenu sebi i radu u svojim klubovima, navedeno je u saopštenju.

„Ovakvim svojim delovanjem oni nanose štetu sudijskoj organizaciji, kao i svim klubovima naše elitne lige. Istovremeno, ovim putem obaveštavamo javnost da je Fudbalski savez Srbije formirao Etičku komisiju koja će se ubuduće baviti ovakvim pritiscima i napadima, odnosno slučajevima koji štete srpskom klupskom fudbalu“, zaključuje se u saopštenju Sudijske komisije FS S.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike