Fudbaleri Crvene zvezde u gostima kod Vojske Srbije

BEOGRAD – Fudbaleri Crvene zvezde predvođeni predsednikom Svetozarom Mijailovićem i trenerom Vladanom Milojevićem
posetili su danas Gardu – elitnu jedinicu Vojske Srbije, i 204. vazduhoplovnu brigadu na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici .

Gardisti su na postavili crveni tepih i na poseban način dočekali crveno-bele, a domaćin šampionu Srbije bio je komandant Garde, general-major Milomir Todorović.

U domu Garde general Todorović predstavio je zvezdašima istoriju jedne od najelitnijih jedinica Vojske Srbije, osnovane 1830. godine.

„Crvena zvezda i Garda imaju mnogo toga zajedničkog. Zvezda je jedan od najstarijih klubova, a Garda je najstarija jedinica Vojske. Zvezda je najtrofejniji klub, a Garda jedna od najelitnijih jedinica Vojske. Svet poznaje Srbiju po Zvezdi, al i po Gardi. Smešteni smo na Topčiderskom brdu, samo je kilometer vazdušnom linijom udaljena Marakana od našeg doma. Imamo i zajednički cilj, a to je da na najbolji način predstavljamo našu zemlju i građane Srbije“, rekao je Todorović, a prenosi sajt crveno-belih.

Lepo iznenađenje pripremili su članove Garde treneru Milojeviću. Nakon prezentacije o radu njihove jedinice general-major Todorović uručio je Milojeviću šapku komandanta garde, koja je posebna po tome što na sebi ima grb.

„Počastvovan sam što smo danas ovde i neizmerno zahvalan na poklonu. Srećan sam što su moji igrači, posebno stranci, uspeli da upoznaju našu bogatu istoriju. Ne možete da volite zemlju, ako ne poznajete njenu istoriju“, poručio je Milojević.

Crveno-beli su obišli i crkvu Svetom velikomučenikju Georgiju, koja postoji u sklopu Garde. Tu ih je dočekao major Stevan Stevanović, koji im je poželeo mnogo sreće i uspeha u predstojećim mečevima.

Sa aerodrome Vojnomedicinske akademije helihopterom je crveno-bela ekspedicija odletela do aerodroma u Batajnici. U tridesetominutnom letu svi su uživali, a svakako je najlepši deo bio obletanje oko Marakane, te su tako fudbaleri mogli da vide stadion iz nesvakidašnjeg ugla.

Na najvećem vojnom aerodromu u Srbiji, gde su ih dočekali komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO, general-major Duško Žarković, i zamenik komandanta 204. vazduhoplovne brigade, pukovnik Brane Krnjajić.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, pukovnik Krnjajić je istako da 204. vazduhoplovna brigade ima široku saradnju sa civilnim strukturama i institucijama, između ostalog i sa sportskim organizacijama i klubovima, a danas je to klub „Crvena zvezda“ što je izuzetna čast.

„Dovezli smo ih helikopterom, imali su jedan kratak panoramski let iznad grada, a sada imaju obilazak na aerodromu, gde će posmatrati deo letačkog programa koji je u sklopu priprema za predstojeću promociju najmlađih oficira Vojske Srbije“, rekiao je pukovnik Krnjajić, dodajući da je saradnja sa sportskim klubovima i institucijama vrlo bitna, s obzirom da je za sve pripadnike Vojske sport vrlo važan sastavni deo života.

Predsednik „Crvene zvezde“ Svetozar Mijailović istakao je da svaki čovek koji poseti ovakvu jedinicu može biti ponosan na tako dugu istoriju i tradiciju.

„Ovo je veliko iskustvo i za momke koji takođe pripadaju eliti i zahvalni smo Vojsci Srbije na prijemu i prilici da se upoznamo sa najnovijom tehnikom koju poseduje naše Ratno vazduhoplovstvo“, rekao je Mijailović.

(Tanjug)

Napišite komentar