U trendu

Fudbaleri Dalasa i vlasnik kluba kleknuli pre intoniranja američke himne

Fudbaleri Dalas Kaubojsa, stručni štab i vlasnik tog NFL kluba Džeri Džons kleknuli su pre početka intoniranja himne uoči utakmice sa Arizona Kardinalsima, u znak protesta protiv predsednika SAD Donalda Trampa.

Utakmica je igrana noćas, a kako su preneli američki mediji, svi igrači Dalasa, stručni štab i vlasnik kleknuli su pre početka intoniranja himne. Publika na stadionu je zviždala, pre nego što su igrači ustali, zagrlili se i odslušali himnu.

„Zviždanje na utakmici, kada je ceo klub kleknuo su bili najglasniji koje sam ikada čuo. Ali, iako je Dalas kleknuo kao tim, ustali su zbog naše himne. Napravljen je veliki napredak, svi volimo našu zemlju“, naveo je Tramp na Tviteru.

Više igrača iz NFL lige predvodjeni kvoterbekom Kolinom Kapernikom, kleči, sedi ili drži podignutu pesnicu tokom izvodjenja himne iz protesta prema načinu na koji policija tretira crnce i socijalne nepravde.

Tramp je u petak rekao da bi fudbaleri iz NFL lige koji nisu stajali tokom intoniranja američke himne trebalo da budu otpušteni ili suspendovani, pošto su klečnjem pokazali „totalno nepoštovanje“ za američko nasledje.

Tokom rasprostranjenih protesta za vikend, sportisti su uoči svojih utakmica klečali ili su ostajali u svlačionicama za vreme himne.

Vlasnik Dalas Kaubojsa je jedan od sedmorice vlasnika NFL klubova koji su donirali novac za Trampovu inauguraciju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.