U trendu

Fudbaleri Junajteda posvetili trofej LE žrtvama u Mančesteru

Fudbaleri Mančester junajteda posvetili su trofej Lige Evropa poginulima u napadu u Mančesteru, preneli su danas britanski mediji.

Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su sinoć Ligu Evropa, pošto su u finalu u Stokholmu pobedili Ajaks sa 2:0 golovima Pola Pogbe u 18. i Henriha Mhitarjana u 48. minutu. Junajted je tom pobedom izborio direktno učešće u Ligi šampiona sledeće sezone, ali je i osvojio jedini trofej koji mu je do sada nedostajao.

Uoči takmice održan je minut ćutanja za žrtve koje su poginule u napadu u Mančesteru, u ponedeljak uveče, u eksploziji na koncertu američke pevačice Arijan Grande. Tada su poginule 22 osobe, a povredjene su 64.

„Ovaj trofej posvećujem žrtvama. Ovo je samo fudbal, ali ono što se dogodilo u ponedeljak je užasno. Želimo mir u svetu i poštovanje. To se dogodilo u Mančesteru, ali svi u svetu moramo da budemo ujedinjeni u borbi za mir, da ne bude više napada. Bilo nam je teško da treniramo u utorak, ali trener nam je rekao da je osvajanje trofeja jedino što možemo da uradimo za njih“, rekao je fudbaler Junajteda Ander Erera.

Junajted je ove sezone osvojio i Liga kup i Komjuniti Šild, ali je sezonu završio na šestom mestu na tabeli sa 24 boda manje od šampiona Čelsija.

„Uvek imate veliki motiv kada obučete dres Junajteda, pošto znate da predstavljate najveći engleski klub i jedan od najvećih na svetu. Znamo da smo mogli bolje u Premijer ligi, ali završili smo sezonu sa Liga kupom i Ligom Evropa i to je fantastično. Igrali smo u finalu kao veliki tim i mislim da navijači mogu da budu ponosni na nas“, naveo je Erera.

Strelac prvog gola u finalu Pol Pogba rekao je da je ekipa igrala za Englesku i za Mančester.

„Ovakve stvari su veoma tužne, gde god da se dogode. Morali smo da budemo koncentrisani. Mančester – pobedili smo za njih. Igrali smo za Englesku, igrali smo za Mančester, igrali smo za njih – ljude koji su umrli“, rekao je Pogba, koji je prošlog leta za 89 miliona funti prešao u Junajted.

Trofej Lige Evropa, jedini koji je nedostajao Mančester junajtedu, podigao je sinoć i kapiten Vejn Runi.

„Fudbal neće vratiti izgubljene živote, ali za nas je bilo najvažnije da pokušamo da vratimo malo radosti u Mančester. Poznajemo ljude koji su bili na tom koncertu i nije nam lako, to nije lak trenutak ne samo za Mančester nego za celu Englesku. Ali, morali smo da izadjemo na teren i da odigramo dovoljno dobro da osvojimo trofej“, naveo je 31-godišnji napadač.

Runi nije mogao da kaže da li mu je utakmica protiv Ajaksa bila poslednja u dresu Junajteda.

„Ne znam. Iskreno, ne znam. Provešću vreme sa porodicom, moram da donesem neke odluke, a to ću uraditi u narednih nekoliko nedelja“, rekao je Runi.

Fudbaler Mančester junajteda Huan Mata rekao je da je napad u Mančesteru dao veći značaj trijumfu u Stokholmu.

„Ovaj trofej mi mnogo znači, pošto je prvi evropski sa Junajtedom i posle svega što se desilo, lepo je vratiti trofej u Mančester. Ovo je bila teška nedelja za grad Mančester i srećni smo što smo osvojili trofej za ljude koji su patili. Osvojili smo trofej koji ovaj klub nikada nije do sada i zaista smo zadovoljni“, rekao je španski fudbaler.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar