U trendu

Fudbaleri Minela osvojili „Trofej VoĹždovca“

BEOGRAD – Pobednik tradicionalnog fudbalskog turnira „Trofej VoĹždovca“ je ekipa Minela iz Ripnja, koja je sinoć u finalu pobedila fudbalere Torlaka iz KumodraĹža sa 1:0 (0:0) na stadionu „FK VoĹždovca“ na krovu TrĹžnog centra „Stadion“.

Direktor turnira i predsednik Sportskog saveza Voždovca Radenko Stevović, koji je bio zadovoljan odzivom ekipa na ovogodišnjem turniru.

„Več ĹĄestu godinu za redom sportski savez i gradska opĹĄstina VoĹždovac uz pomoć Fudbalskog saveza Beograda organizuje turnir amaterskih fudbalskih ekipa sa naĹĄe teritorije. U organizaciji nam pomaĹžu Ministarstvo unutraĹĄnjih poslova, policijska uprava VoĹždovca, Dom zdravlja VoĹždovac i FK VoĹždovac, koji nam daje mogućnost da na ovom velelepnom stadionu odigramo finalnu utakmicu“, rekao je Stevović Tanjugu.

On je pohvalio sve učesnike za fer i korektno ponašanje tokom trajanja turnira.

„Fudbaleri su se takmičili i istovremeno pripremali za sezonu. Za opĹĄtinu je mnogo vaĹžno ĹĄto postoji ovakav turnir, jer Sportski savez VoĹždovca mnogo ulaĹže. NaĹĄ pokrovitelj je gradska opĹĄtina VoĹždovac jer od njih dobijamo sredstva, a u ovoj godini smo dobili 22 miliona dinara koje smo podelili sportistima svih sportova. Ĺ to se tiče fudbala, amaterskog fudbala, koji je najpopularniji sport i nama kao Sportskom savezu mnogo znači ovakva manifestacija“, istakao je Stevović.

On je objasnio i kakav značaj „Trofej VoĹždovca“ ima za pripremu ekipa za sezonu koja im predstoji.

„Svake godine kada organizujemo turnir cilj nam je da se okupe amaterske ekipe i da se u fer i sportskoj borbi nadmeću. Ne potenciramo toliko ko će biti pobednik, već da ĹĄto bolje pripremimo za predstojeću takmičarsku sezonu. Ovo su jako dobre pripreme, a Fudbalski savez Beograda omogućava selekciju kvalitetnih sudija. Sve mečeve sude sudije Srpske ili Zonske lige, tako da je kvalitet fudbala i suđenja na izuzetno visokom nivom“, zaključio je Stevović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĹĄalji komentar