U trendu

Fudbaleri Portugala u osmini finala Svetskog prvenstva

Fudbalska reprezentacija Portugala plasirala se večeras u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je u utakmici drugog kola Grupe H pobedila Urugvaj sa 2:0.

Na stadionu Lusail dvostruki strelac bio je Bruno Fernandeš, koji je postigao golove u 54. minutu i u trećem minutu nadoknade iz jedanaesterca.

Portugal je od početka utakmice imao inicijativu, pokušao je prvo Kristijano Ronaldo pa Žoao Feliks, ali je najbolja šansa vidjena u 32. minutu kada je zapretio Urugvaj.

Rodrigo Bentankur je posle solo prodora prošao Dijasa i Pepea i izašao pred golmana Dijoga Koštu, koji je zaustavio šut.

Do kraja poluvremena, punog prekršaja i prekida nije bilo prilika, pa su ekipe izjednačene otišle na odmor.

U drugom poluvremenu, u 52. minutu, u teren je utrčao mušakrac koji je nosio zastavu duginih boja, ali ga je obezbedjenje brzo sustiglo i otpratilo sa terena. On je bio obučen u plavu majicu Supermena sa natpisom na grudima „Spasite Ukrajinu“, a na ledjima je bila ispisana poruka „Poštovanje Irankama“.

U 53. minutu Portugal je bio u šansi preko Feliksa, koji je šutirao pored gola. Minut kasnije Portugal je poveo golom Fernandeša. On je uputio loptu ka golu, u skoku je bio Kristijano Ronaldo i mislilo se da je on postigao gol. Nekoliko minuta kasnije Fifa je navela da je gol ipak postigao Fernandeš.

Urugvaj je zapretio u 58. minutu kada je Darvin Nunjes dodao loptu do Edinsona Kavanija, ali je on šutirao pored gola.

Urugvaj je pojačao napade, u 75. minutu Maksimilijano Gomes je pogodio stativu, a tri minuta kasnije Luis Suares šutirao je pored gola. Samo minut kasnije novu šansu za Urugvaj sprečio je portugalski golman, kada je odbranio udarac Džordžijana de Araskete.

U 89. minutu rukom u šesnaestercu igrao je Hose Himenes, a posle upotrebe VAR tehnologije dosudjen je jedanaesterac za Portugal. Penal je iskoristio Fernandeš, poslao je golmana u suprotnu stranu i obezbedio svom timu pobedu i prolaz u osminu finala, kolo pre kraja grupne faze.

Portugal je prvi u Grupi H sa svih šest bodova, Gana ima tri boda, a Južna Koreja i Urugvaj po bod.

U poslednjem trećem kolu u petak od 16 časova igraju Južna Koreja – Portugal i Gana – Urugvaj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar