U trendu

Fudbaleri sa velikom energijom počinju pripreme

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da su predstojeće prijateljske utakmice važne kako bi se ekipa dobro pripremila za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji i da je oduševljen što je za selektora postavljen Slavoljub Muslin.

„Ovo su veoma važne utakmice za nas, jer imamo dve nedelje dobrog zajedničkog rada. Možemo da vidimo šta novi selektor od nas očekuje i da udjemo spremni u kvalifikacije. Svi želimo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo u Rusiji, biće veoma teško, ali zbog toga smo tu“, rekao je Ivanović novinarima na okupljanju reprezentativaca u Staroj Pazovi.

Fudbaleri Srbije okupili su se danas u Staroj Pazovi povodom prijateljskih utakmica u narednom periodu. Srbija će u sredu igrati u Užicu protiv Kipra, šest dana kasnije u Novom Sadu protiv Izraela, a 5. juna u Monte Karlu protiv Rusije.

Ivanović je rekao da su novajlije u reprezentaciji zaslužile poziv selektora.

„Oni su to svojim igrama zaslužili, vrata reprezentacije su otvorena za sve, uvek je bila. Najbolji uvek treba da igraju, a na nama starijima je da im pomognemo da se što pre adaptiraju“, dodao je fudbaler Čelsija.

Ivanović je istakao da je oduševljen što je Muslin izabran za selektora.

„Na prvom sastanku selektor nam je stavio do znanja šta želi od nas, šta očekuje, upoznati smo sa njegovim principima i načinom rada. Sa velikom energijom i euforijom počinjemo ove pripreme. Igrači su se upoznali sa njim, a na treninzima ćemo o taktici. Moje iskustvo sa Muslinom je fenomenalno, oduševljen sam. Muslin je čovek koji mi je mnogo dao u karijeri i nisam merodavan da pričam, jer me je mnogo zadužio. Voleo bih da mogu da mu se odužim igrama u reprezentaciji“, rekao je Ivanović.

On je dodao da je dobro što će reprezentacija igrati u Užicu, kako bi se i i taj deo Srbije probudio i stao uz državni tim.

„Veoma je važno da svi dišemo kao jedan, to jedini način da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Selektor će odlučiti ko će igrati, najvažnije je da budemo zdravi i spremni. On je svestan da je kraj sezone, igrači su imali različite sezone, tako da minutaža zavisi od selektora“, naveo je Ivanović.

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić zahvalio je dosadašnjem selektoru Radovanu Ćurčiću na svemu što je uradio.

„On je bio postavljen za selektora u teškoj situaciji. To je sjajan čovek i stručnjak, želim mu sve najbolje, a siguran sam da i ostali igrači tako misle. Nadam se da ćemo uspeti da ispravimo neke stvari iz prošlosti i plasirati se na Svetsko prvenstvo. Biće veoma teško, reprezentacije u grupi nisu nimalo naivne, ali ne mogu da kažem da su bolje od nas“, rekao je Matić.

On je dodao da jedva čeka da ponovo igra na stadionu u Užicu, kao i da je zadovoljan što su pozvani i mladi igrači.

„Ima mnogo igrača, raduje što je mnogo mladih, da osete kako je igrati za reprezentaciju. Sigurno su ovde s razlogom, oni su budućnost srpskog fudbala“, rekao je Matić.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 201. godine počeće u septembru, a Srbija će 5. septembra u Beogradu igrati protiv Irske.

U Grupi D su još Vels, Austrija, Moldavija i Gruzija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.