U trendu

Fudbaleri Srbije izgubili od Maroka

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras od Maroka sa 1:2, u prijateljskoj utakmici u Torinu.

Moroko je poveo u 28. minutu golom Hakima Zijeha iz jedanaesterca, a izjednačio je Dušan Tadić u 37. minutu. Pobedu Maroku doneo je Kalid Butaib golom u 40. minutu.

Selektor Srbije Mladen Krstajić izmenio je sastav za večerašnju utakmicu. U startnoj postavi nije bilo dosadašnjeg kapitena Branislava Ivanovića, a ekipu je predvodio novi kapiten Aleksandar Kolarov. Na golu je od početka bio Marko Dmitrović, a u prvoj postavi bili su i Andrija Živković, Dušan Tadić, Dušan Basta, Nemanja Matić, Adem Ljajić, Aleksandar Mitrović, Filip Kostić, Duško Tošić i Nikola Maksimović.

Uoči početka utakmice na stadionu Torina obeležen je jubilej Tadića, koji je odigrao 50 utakmica za državni tim. On je dobio dres sa brojem 50 i cveće od predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze.

Maroko je na početku utakmice imao dve šanse, a prvu priliku Srbija je imala u 19. minutu, kada je Tošić glavom poslao loptu preko gola.

Maroko je poveo u 28. minutu golom Hakima Zijeha iz jedanaesterca, koji je dosudjen posle duela Maksimovića i Amrabata.

Srbija je izjednačila u 37. minutu golom Tadića, posle dobre akcije i dodavanja Adema Ljajića. Samo tri minuta kasnije Maroko je ponovo poveo. Zijeh je sa desne strane dobro centrirao pred gol Srbije, a loptu je sačekao Butaib i bez problema je poslao u mrežu.

Selektor Mladen Krstajić je na poluvremenu u igru uveo Luku Milivojevića umesto Živkovića. Maroko je na početku drugog dela imao više loptu, ali je prvu priliku imala Srbija preko Mitrovića, a posle njega pokušao je i Kostić.

Krstajić je posle toga uveo Marka Grujića umesto Matića, kao i Mijata Gaćinovića umesto Tadića. Posle njih, u 73. minutu u igru je ušao Ivanović umesto Maksimovića.

U tim trenucima šansu za Maroko propustio je Zijeh, kada je dobro intervenisao Maksimović, a za Srbiju neprecizan je bio Grujić, koji je loptu poslao pored stative.

Ivan Obradović je u 78. minutu ušao u igru umesto Kolarova, a posle toga Aleksandar Prijović zamenio je Ljajića.

Srpski fudbaleri su do kraja utakmice pokušavali da naprave šansu za gol, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Narednu prijateljsku utakmicu Srbija će igrati u utorak protiv Nigerije u Londonu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.