U trendu

Fudbalski reprezentativci Argentine bojkotuju medije

Fudbaler Argentine Lionel Mesi napustio je sa ostalim reprezentativcima konferenciju za novinare posle kritika zbog igre, forme, ali i ponašanja pojedinih igrača, zbog čega su započeli bojkot medija.

Argentina je jutros pobedila Kolumbiju sa 3:0, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a Mesi i ostali reprezentativci pojavili su se na kratko pred novinarima i rekli da su započeli bojkot.

Argentinski fudbaleri su ljuti jer su pojedini mediji naveli da je napadač Ezekijel Laveci pušio marihuanu posle jednog treninga.

„Primili smo mnogo optužbi, nedostatak poštovanja i nikada ništa nismo rekli“, rekao je Mesi i zajedno sa 25 fudbalera napustio pres salu.

Takodje, saopšteno je i da će Laveci tužiti sudu radio reportera koji ga je optužio da je pušio marihuanu.

Mediji i navijači kritikovali su Argentinu posle poraza od 0:3 protiv Brazila prošlog petka. Pobedom protiv Kolumbije, Argentina se vratila u konkurenciju za plasman na Mundijal, a golove u toj utakmici postigli su Lionel Mesi, Lukas Prato i Anhel Di Marija.

U južnoameričkim kvalifikacijama prve četiri ekipe plasiraće se na Svetsko prvenstvo, dok će petoplasirani tim igrati interkontinentalni baraž.

Posle 12 utakmica Argentina je peta na tabeli sa 19 bodova. Brazil je prvi sa 27 bodova, Urugvaj ima tri manje, a Ekvador i Čile sakupili su po 20 bodova.

Kolumbija je šesta sa 18 bodova, Paragvaj ima 15, a Peru bod manje. Bolivija je pretposlednja sa sedam bodova, a poslednja je Venecuela sa pet.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.