Gabrijel Batistuta

Gabrijel Omar Batistuta rođen je 2. januara 1969. godine u Santa Feu, u Argentini, a danas je jedan od najpoželjnijih fudbalera od strane lepšeg pola. Fudbalom je počeo da se bavi od najranijeg detinjstva, što je karakteristično za većinu dece u Argentini.

Jedan od trenutno najboljih napadača u svetu, tokom karijere je, posebno kada je bio mlađi, imao velike uspone, ali i padove. Njegov prvi profesionalni klub bio je Newell“s Old Boys. Tu je zarađivao 20.000 dolara mesečno, da bi ovu sumu danas doveo na gotovo dnevnu zaradu. Vrlo brzo je menjao klubove u Južnoj Americi i do svog prelaska u Italiju igrao je za klubove River Plate i Boca Juniors.

Svoj prvi nastup za reprezentaciju Argentine imao je 27. marta 1991. godine u prijateljskoj utakmici protiv Brazila. Od tada do danas, Batistuta je igrao u prvoj postavi gotovo na svakoj utakmici.

Vrhunac svoje fudbalske karijere doživeo je prešavši u italijanske klubove. Najpre je nekoliko godina igrao u Fiorentini (koja je sa postavom u kojoj je on igrao bila među najjačim italijanskim klubovima), a pre dve godine prešao je u Romu.

Atletski građen, Latinoamerikanac je i danas jedan od najpopularnijih i najskupljih fudbalera u svetu. Popularnost kod lepšeg pola donela mu je puno komercijalnih poduhvata, uglavnom u vidu snimanja reklama, koje su mu donele dodatnu zaradu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.