U trendu

Gabrijel Žesus zvanično potpisao ugovor sa Arsenalom

LONDON – Dosadašnji fudbaler Mančester sitija i brazilski reprezentativac Gabrijel Žesus potpisao je petogodišnji ugovor sa Arsenalom, saopštio je londonski klub.

„Bi-Bi-Si“ prenosi da je Arsenal pristao da klubu iz Mančestera isplati obeštećenje od 45 miliona funti. Brazilski fudbaler će u londonskom timu nositi dres sa brojem devet.

„Razgovarao sam sa menadžerom kluba Mikelom Artetom o klubu, igračima, projektu. Verujem 100 odsto u njega. On je veoma dobar trener. Dosta mi je pomogao dok smo zajedno bili u Mančester sitiju. Kao mlad igrač pratio sam Arsenal zbog Tijerija Anrija“, rekao je brazilski fudbaler.

Žesus (25) je ponikao u Palmeirasu, a od 2017. godine bio je član Mančester sitija. Za ovaj klub je odigrao 236 utakmica i postigao je 95 golova.

„Veoma sam srećan što sam potpisao ugovor za ovaj veliki klub. Poznajem stručni štab i neke brazilske fudbalere, koji igraju u Arsenalu. Ovde ima dosta vrhunskih igrača. Oni su mladi, a i ja sam još mlad, tako da sam došao da pomognem“, rekao je novi fudbaler Arsenala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.