U trendu

Gaćinović: Nisam očekivao da me Krstajić neće voditi na SP

FRANKFURT – Srpski fudbaler Mijat Gaćinović izjavio je da nije očekivao da će selektor reprezentacije Mladen Krstajić da ga izostavi sa spiska za Mundijal i da od njega nije dobio objašnjenje zašto ne ide u Rusiju.

Gaćinović je pred konačan spisak od 23 putnika, zajedno sa Nemanjom Maksimovićem i tada povređenim Matijom Nastasićem, „precrtan“ za Svetsko prvenstvo.

„Nisam očekivao da ću biti izostavljen, svi su mislili da ću biti u Rusiji. Često sam igrao u kvalifikacijama, bio dobar i mislim da sam zaslužio da odem na Svetskom prvenstvo. Ipak, odlučeno je drugačije i ja tu ne mogu ništa“, rekao je Gaćinović za nemački Frankfurter.

Krilni fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta, koji je dobio poziv za utakmice sa Litvanijom i Rumunijom, ali morao da ih otkaže zbog povrede, ističe da mu Krstajić nije objasnio zašto nije otišao u Rusiju.

„Niko nije razgovarao sa mnom od trenera, dobili smo informacije od menadžera reprezentacije, ali ne i od Krstajića“.

Gaćinović ističe da je odmor tokom leta na pravi način iskoristio.

„Nikada nisam imao toliko dugu pauzu u moram da kažem da mi je prijala. Trenirao sam u skladu sa programom iz kluba, a bilo mi je i važno da od početka budem na pripremama zbog novog trenera. Nekada sam dolazio u tim kasnije i nikada ne bih mogao u potpunosti da se uključim u pripremu. Sada je bilo drugačije. To možda ne možete da shvatite na početku sezone, ali tokom sezone sigurno“, zaključio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.