U trendu

Gagić: Tim se dobro priprema za naredne utakmice

Košarkaški reprezentativac Srbije Djordje Gagić izjavio je danas u Novom Sadu da pripreme tima pred utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci 2019. godine u Kini za sada idu dobro i da se tim „bori najbolje što može“.

„Za sada pripreme teku dobro, borimo se, guramo, spremamo se. Igrali smo već utakmice protiv Gruzije i znamo šta nas čeka, ali će biti teže jer igramo na njihovom terenu“, rekao je Gagić novinarima u Novom Sadu.

Reprezentacija će u petak, 29. juna u Tibilisiju igrati protiv Gruzije kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo u košarci 2019. u Kini, a u ponedeljak 2. juna u Novom Sadu protiv selekcije Nemačke u velikoj dvorani SPENS-a.

Gagić je ocenio da je Gruzija ozbiljna ekipa, ali da reprezentacija Srbije „neće puno filozofirati, već će igrati za pobedu“.

Prema njegovim rečima, bodovi koje osvoje u kvalifikacijama važni su za dalji tok takmičenja, pa će tako veoma važna biti i naredna utakmica protiv Nemačke, koja će biti odigrana u Novom Sadu.

„Veoma ozbiljna ekipa, svi znamo to. Zato pozivam publiku da nas podrži i da nam pomogne u tom zadatku da ih pobedimo“, rekao je gagić.

Dodao je da mu je drago što će igrati utakmicu u Novom Sadu, jer je kao mlad košarkaš igrao za Košarkaški klub Vojvodina iz tog grada.

Srbija je druga u Grupi G kvalifiakcija za Svetsko prvenstvo sa tri pobede i jednim porazom iz četiri utakmice.

On je rekao da je siguran da „momci iz fudbalske reprezentacije mogu da iznenade“ u večerašnjoj utakmici na Svetskom prvenstvu u fudbalu protiv Brazila, u Rusiji.

„Treba da veruju u to, da idu na maksimum, da se bore požrtvovano i to će biti to“, poručio je Gagić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.