U trendu

Gasi se slavni klub sa Balkana

Cibona je u ozbiljnim problemima, a rešenja, barem zasad, nema na vidiku. O tome je govorio Aco Petrović, koji od decembra više nije u klubu, ali ne može više da gleda ovo šta se događa sa „vukovima“.

„Ja sam u ovom klubu, kao igrač, trener i predsednik, bio od 1976. godine. Želim da skrenem pažnju javnosti na tešku situaciju u kojoj se Cibona našla. Sa stopostotnom sigurnošću mogu reći da Cibone 1. juna više neće biti“, očajan je Petrović koji je zamolio sve navijače i prijatelje kluba da dođu sutra na drugu utakmicu polufinala doigravanja protiv Šibenika.

„Pozivam sve da dođu i obuku nešto plavo jer svedočimo jednoj od zadnjih utakmica velikog kluba. Ako ništa drugo, Cibona je zaslužila barem veliki oproštaj“, rekao je Petrović.

Aco je objasnio da Cibona do 1. juna mora da počne da plaća predstečajne rate. Klub je dužan 40 miliona kuna, ali predstečajnom nagodbom čelnici su pristali na isplatu 17 miliona kuna.

„Cibona do sada nije platila ništa. Imam informacije da se niko iz kluba uopšte ne javlja. Kada istekne devedeset dana neplaćanja, 1. juna, pouzdano znam da će neko od čelnika to prijaviti i tada po zakonu na snagu stupa stečaj. Odnosno, gašenje Cibone“, objasnio je Petrović i dodao da su u decembru u uredu gradonačelnika bili ljudi koji su želeli da investiraju u klub.

„Rečeno im je da će im se neko javiti, ali nije. Ne znam zašto…“.

Navodno postoji neka opcija da bi se do kraja ove nedelje nabavio neki novac, ali postoji i scenario po kojem bi slavno ime zaživelo u nekom drugom projektu. Košarkaški klub bi sa svojom bogatom istorijom nestao preko noći zajedno sa novcem koji Cibona duguje.

„Znam da to sada zvuči patetično, ali utakmica protiv Šibenika zaista bi mogla da bude jedna od zadnjih u kojim ćemo gledati ovaj klub. Moram da skinem kapu trenerima i igračima. Svaka im čast na svemu što su ostvarili u gotovo nemogućim uslovima“, zaključio je Petrović.

Cibona i Šibenik igraju u sredu od 18 sati, a Cibona u seriji na dve pobede vodi 1:0. U drugom polufinalu, u četvrtak, Cedevita je domaćin Splitu. Zagrepčani su dobili prvu utakmicu, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.