Gavrilović: Rad se isplatio, sledeći san medalja na OI

BEOGRAD – Mladi srpski bokser Nemanja Gavrilovć, šampion 57. Beogradskog pobednika – Memorijal Branko Pešić izjavio je da se svaki sekund rada isplatio i poručio da je njegov najveći san da osvoji medalju na OLimpijskim igrama.

Devetnaestodišnji bokser Despota iz Smedereva iz drugog plana je zablistao i pobedom u finalu kategorije do 60 kg protiv Turčina Hakana Dogana 3:2 ušao u red legendi ovog drugog najstarijeg međunarodnog turnira za boksere u Evropi.

„Još uvek sam pod jakim utiskom, srećan, jako srećan. Sada vidim, sada znam da se svaki minut, dan, godina provedeni u sali, u ringu, svaki trening isplate, jer ovaj osećaj nakon pobede je neopisiv, prelep. Nakon pobede u kvalifikacijama i plasmana u polufinale kroz glavu mi je prolazila misao da je došao taj trenutak, da mogu do velike pobede i to me nije napuštalo sve do kraja“, rekao je Gavrilović novinarima posle trijumfa u dvorani „Šumice“.

Kako je istakao, vredno je radio, pripremao se i svakim danom sve više verovao u sebe i govorio sebi da je samo nebo granica.
„Možeš, moraš, ideš, ovo je tvoj put i hrabro gazi njime do konačne pobede. Najveći izazov u mojoj dosadašnjoj karijeri sam pretvorio u najlepšu noć u životu. Stigao sam do cilja, osvojio trofej „Beogradskog pobednika“, sada se odmah okrećem novim zadacima, jer uskoro sledi prvenstvo Srbije koje sam osvajao poslednje četiri godine i sada imam dodatni motiv i obavezu da nastavim istim putem“, istakao je Gavrilović i zahvalio se na podršci porodici, treneru Bojanu Arsiću, timu, publici, Bokserskom savezu Srbije, selektoru Perunoviću i predsedniku Borovčaninu koji je za kratko vreme oživeo boks u Srbiji, a najviše ocu koji je od početka karijere verovao u njega.
Gavrilović je jasno i glasno priznao šta je njegov slededći cilj i najveći san.

„San svakog od nas reprezentativaca je da se jednog dana nađemo na Olimpijskim igrama, to je težak put, posut trnjem, ali nakon čarobne veččri u „Šumicama“ znam kako je kada šampionska krv prostruji venama, sada znam čakav je taj trenutak kada podižeš pehar namenjen veliko pobedniku, zato će mi svaki dan treninga biti lakši i neću odustajati od sna, biću posvećen tome da jednog dana, ne samo budem učesnik Olimpijskih igara već Srbiji donesem jednu od medalja“ – istakao je Gavrilović, kome je uzor višestruki svetski šampion Kazahstanac Genadij Golovkin.

(Tanjug)

Napišite komentar