U trendu

Golden stejt izjednačio rekord Čikaga

Košarkaši Golden stejta izjednačili su rekord Čikaga po broju pobeda u regularnom delu sezone, pošto su prošle noći u gostima pobedili San Antonio sa 92:86.

Voriorsima je to bila 72. pobeda, koliko su u sezoni 1995/96. imali i legendarni Bulsi i sada imaju veliku šansu da trijumfom protiv Memfisa na domaćem terenu obore taj rekord.

„Očigledno je da u ovom trenutku uživamo u vožnji. Cilj je da osvojimo šampionski prsten. To je cilj. Ali, u dobroj smo poziciji da završimo sezonu pobedom i uradimo nešto što nije niko do sada. To je veliko dostignuće“, rekao je posle utakmice najbolji igrač Golden stejta Stef Kari.

Kari je ponovo bio najbolji u redovima Voriorsa, postigao je 37 poena, od čega 20 u drugom poluvremenu, Klej Tompson je ubacio 14, a Drajmond Grin 11 poena.

Ne samo što je izjednačio rekord Bulsa, Golden stejt je i prekinuo seriju od 48 uzastopnih pobeda San Antonija na domaćem terenu u regularnom delu sezone. Takodje, Voriorsi su ovom pobedom prekinuli niz od 33 poraza protiv San Antonija u gostima, koji je trajao još od 1997. godine.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Lamarkus Oldridž sa 24 poena, Kavaj Lenard je postigao 20, dok je srpski košarkaš Boban Marjanović za šest minuta na terenu imao učinak od četiri poena, dva skoka i jedne blokade.

Košarkaši Jute su i četrvti put ove sezone pobedili Denver, ovog puta u gostima sa 100:84 i vrlo blizu su plasmana u plej-of.

Svih pet startera u ekipi Jute, koja je prelomila meč serijom od 24:0 u poslednjoj četvrtini, imali su dvocifren učinak, a najbolji su bili Trej Lajls i Gordon Hejvord koji su ubacili po 22 poena.

Denveru nije pomogla ni još jedna odlična partija srpskog košarkaša Nikole Jokića. On je za 36 minuta na terenu postigao 19 poena, a zabeležio je i 11 skokova, četiri asistencije, dve ukradene lopte i jednu blokadu.

Košarkaši Hjustona pobedili su Los Andjeles lejkerse sa 130:110 i tako sačuvali svoje šanse za plasman u plej-of.

Džejms Harden je postigao 20 od svojih 40 poena u poslednjoj četvrtini i bio je najzaslužniji za 39. pobedu Hjustona u sezoni. On je imao i 13 asistencija. Trevor Ariza i Patrik Beverli su dodali po 19 poena.

Lejkersi su izgubili i petu utakmicu za redom, a najbolji je, samo dve utakmice pred odlazak u penziju, bio Kobi Brajant sa 35 poena.

Los Andjeles klipersi su na svom terenu bili bolji od Dalasa sa 98:91.

Džamal Kroford je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 21 poenom, Džej Džej Redik je ubacio poen manje, a Blejk Grifin je imao učinak od 17 poena i 11 skokova. U poraženom timu najbolji je bio Rejmond Felton sa 21 poenom.

Dalas je posle ovog poraza ostao na sedmom mestu na Zapadnoj konferenciji dve utakmice pre kraja regularnog dela sezone i moraće do kraja da strepi za mesto u doigravanju.

Vašington je, predvodjen Marsinom Gortatom, slavio protiv Šarlota sa 113:98, Milvoki je posle produžetka pobedio Filadelfiju sa 109:108, dok je Indijana sa 129:105 bila bolja od Bruklina. Majami je savladao Orlando sa 118:96, dok je Toronto u gostima slavio protiv Njujorka sa 93:89.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar