U trendu

Golden Stejt pobedio Oklahomu i izjednačio rekord Čikaga

Košarkaši Golden Stejta pobedili su noćas Oklahomu sa 121:106, ostvarili 44. uzastopnu pobedu na domaćem terenu u NBA ligi i izjednačili rekord Čikago Bulsa.

Šampione NBA lige je sa do pobede sa 33 poena predvodio Stefen Kari, koji se vratio u ekipu posle povrede skočnog zgloba. Klej Tompson postigao je 21 poen, Herison Barns 14 poena uz sedam skokova i pet asistencija, a Drejmond Grin dodao je 14 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Voriorsi su tako izjednačili rekord Čikaga od 44 uzastopne pobede na domaćem terenu, koji su Bulsi postavili od 30. marta 1995. do 4. aprila 1996. godine.

„To je neverovatno dostignuće, pohvala za nas kao tim, naše trenere i naravno naše navijače koji u svakoj utakmici naprave atmosferu koja nam zaista donese prednost domaćeg terena“, rekao je Kari.

U ekipi Oklahome, koja je pretrpela šesti poraz u poslednjih osam utakmica od ol-star pauze, najefikasniji je bio Kevin Durent sa 32 poena, 10 skokova i devet asistencija, Rasel Vestburk postigao je 22, uz šest skokova i sedam asistencija, a Serž Ibaka dodao je 20 poena i šest skokova.

Košarkaši San Antonija pobedili su Nju Orleans sa 94:86 i ostvarili sedmi uzastopni trijumf. Kavaj Leonard predvodio je Spurse do pobede sa 30 poena i 11 skokova, a postigao je i važnu „trojku“ u poslednjem minutu kojom je obezbedio pobedu svom timu.

Lamarkus Oldridž učestovao je u pobedi sa 26 poena i osam skokova, a Deni Grin postigao je 11 poena. Srpski košarkaš Boban Marjanović nije igrao.

U ekipi Nju Orelansa, koja je promašila poslednjih šest šuteva, najefikasniji je bio Erik Gordon sa 23 poena, pet skokova i četiri asistencija.

Majami je pobedio Finiks sa 108:92 i ostvario treću uzastopnu pobedu. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dvejn Vejd sa 27 poena i sedam asistencija, a dobru partiju prikazao je i Goran Dragić, koji je postigao 25 poena i imao sedam skokova i četiri asistencije.

U ekipi Finiksa, koja je izjednačila klupski rekord od 17 uzastopnih poraza na gostujućem terenu, najefikasniji je bio ruki Devin Buker sa 34 poena, od kojih je 15 postigao u poslednjoj četvrtini. Aleks Len dodao je 12 poena i 13 skokova.

Sakramento je pobedio Dalas sa 104:101 i prekinuo niz od 22 uzastopna poraza u Dalasu. Demarkus Kazins bio je najefikasniji u Kingsima sa 22 poena i 13 skokova, a bivši igrač Maveriksa Redžon Rondo dodao je 18 poena i 12 asistencija. Njemu su navijači Dalasa zviždali skoro svaki put kada je imao loptu.

Čandler Parsons bio je najbolji u ekipi Dalasa sa 28 poena, devet skokova i pet asistencija, a Dirk Novicki postigao je 16 poena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.