U trendu

Golden Stejt poveo protiv Portlanda u finalu Zapadne konferencije

Košarkaši Golden Stejta poveli su sa 1:0 protiv Portlanda u finalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili sa 116:94.

Dvostruke uzastopne šampione predvodio je Stefen Kari sa 36 poena, sedam asistencija i šest skokova. On je postigao devet „trojki“ iz 15 pokušaja.

„Znam za šta sam sposoban na parketu. Situacija je zahtevala da budem malo agresivniji i nadam se da će se tako nastaviti. Lepo je videti da lopte ulaze u koš. Nisam dobro šutirao u četiri i po utakmice u prošloj seriji, ali sada sam dobro počeo i želim tako da nastavim“, rekao je Kari.

Klej Tompson postigao je 26 poena, a Drejmond Grin 12 poena, 10 skokova, pet asistencija, tri blokade i dve ukradene lopte za Voriorse. U ekipi nije bilo dovoljno oporavljenog Kevina Durenta, koji ima problema sa listom.

„Dobro je videti da Stef ima ovakvu utakmicu kada nam je najpotrebnije“, rekao je Grin.

U ekipi Portlanda najefikasniji je bio Demjan Lilard sa 19 poena i šest asistencija. Po 17 poena postigli su Moris Harkls, Si Džej Mekalum i Rodni Hud, dok je Enes Kanter dodao 10 poena i 16 skokova.

„Mislim da smo odigrali užasno ali smo i dalje imali šansu u četvrtoj četvrtini. Moramo da zategnemo neke stvari, radujemo se narednom meču“, rekao je Mekalum.

Druga utakmica na programu je u četvrtak uveče.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.