U trendu

Golden Stejt u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije

Košarkaši Golden Stejta plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas u četvrtoj utakmici pobedili Portland sa 128:103.

Voriorsi su tako sa 4:0 u pobedama eliminisali Portland, a u polufinalu će igrati protiv pobednika duela Jute i Los Andjeles Klipersa. U tom duelu rezultat je 2:2.

Golden Stejt je do pobede predvodio Stefen Kari sa 37 poena, sedam skokova, osam asistencija i dve ukradene lopte. Drejmond Grin u pobedi je učestvovao sa 21 poenom, šest skokova i četiri asistencije, a Klej Tompson sa 18 poena. Zaza Pačulija dodao je 11 poena, a Kevin Durent 10.

U ekipi Portlanda najefikasniji je bio Demjan Lilard sa 34 poena i šest asistencija, dok je dobru partiju prikazao i Al Faruk Aminu sa 25 poena i sedam skokova.

Košarkaši Toronta poveli su sa 3:2 u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije, pošto su pobedili Milvoki sa 118:93. Šestorica igrača u ekipi Toronta postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji bio je Norm Pauel sa 25 poena. Serž Ibaka postigao je 19 poena uz šest skokova, Demar Derozan 18, a Kajl Lori dodao je 16 poena i 10 asistencija.

Najboli u Milvokiju bio je Janis Adetokunbo sa 30 poena i devet skokova, Malkolm Brogdon postigao je 19 a Greg Monro 11 poena.

Naredna utakmica igraće se u četvrtak a domaćin će biti Milvoki. Pobednik tog duela igraće u polufinalu protiv aktuelnog šampiona Klivlenda, koji je sa 4:0 izbacio Indijanu.

Košarkaši Atlante izjednačili su na 2:2 u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije, pošto su pobedili Vašington sa 111:101. Sedmorica igrača Atlante postigli su dvocifreni broj poena a najefikasniji je bio Pol Milsap sa 19 poena, devet skokova, sedam asistencija i dve ukradene lopte. Denis Šroder postigao je 18 poena, a Dvajt Hauard 16 poena uz 15 skokova.

U ekipi iz Vašingtona najbolji je bio Bredli Bil sa 32 poena, dok je Džon Vol postigao 22 poena uz 10 asistencija.

Naredna peta utmica igraće se u sredu u Vašingtonu. Pobednik tog duela igraće u polufinalu protiv pobednika duela Bostona i Čikaga.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar