U trendu

Goleada na Malti: Zabrinjavajući remi i prolaz Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde i Florijane odigrali su nerešeno 3:3 u revanš meču 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Kako je ukupni rezultat 6:3 za srpski klub, on se plasirao u narednu rundu u kojoj će igrati dvomeč sa Irtišom iz Kazahstana.

Dvostruki strelac za Crvenu zvezdu u revanšu bio je Ričmond Boaći i to u 13. i 70. minutu, dok je treći gol dao Nenad Milijaš u 76. minutu.

Prvi pogodak za Florijanu postigao je Pisani u finišu prvog poluvremena sa bele tačke, onaj iz 78. bio delo Vele, dok je Varela u 84. postavio konačan rezultat.

Zvezda je na Malti igrala u sastavu: Manojlović, Stojković, Frimpong, Savić, Anđelković, Račić, Le Talek, Srnić, Rikardinjo (Gobeljić), Milić (Milijaš), Boaći.

U prvom poluvremenu su obe ekipe igrale prilično stegnuto i pomalo traljavo a Savić i Boaći nekako su odskakali od ostalih, naročito napadač crveno-belih.

Ako je ovaj stranac pokazao da će biti glavna Zvezdina uzdanica u Evropi, pitanje je da li se to može reći za Frimponga.

Defanzivac Zvezde je u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu poprilično zabrljao u svom šesnaestercu poklonivši penal Maltežanima, pa se navijači s razlogom boje kako će on igrati kada dođu timu jači protivnici.

Nakon što je Boaći u 70. minutu doneo Zvezdi 2:1, gosti su se zahuktali i u moru napada ka golu Florijane u strelce se upisao i Milijaš.

Međutim, posle gola Vele u 78. minutu, kola su brzo krenula nizbrdo – posle samo 7 minuta od ulaska u igru umesto Rikardinja, Gobeljić je uspeo da zaradi crveni karton pa su gosti igrali do kraja sa desetoricom.

To su inače ne previše jaki Maltežani uspeli da iskoriste i preko Varele su poravnali na 3:3 zadavši novu glavobolju navijačima Zvezde.

Ipak, isti taj Varela odmah je isključen posle gola pa je do kraja na terenu vladalo brojčano poravnanje i igrača i rezultata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.