U trendu

Golman Hrvatske: Danska je za nas prvo finale

Golman fudbalske reprezentacije Hrvatske Danijel Subašić rekao je danas da je predstojeća utakmica osmine finala Svetskog prvenstva protiv Danske „prvo finale“ za njegovu ekipu.

„U toj utakmici neće biti favorita. U osmini finala svi idu 200 na sat, ali nadam se da ćemo se na kraju mi radovati,“ rekao je Subašić, prenela je Hina.

Fudbaleri Hrvatske igraju u nedelju od 20 časova u Nižnjem Novgorodu protiv Danske, u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

Na pitanje da li je to utakmica istine za ovu generaciju, Subašić je rekao da taj duel mnogo donosi.

„Možda nije najveća ali ako nastavimo kao u prve tri utakmice, onda će svima biti mnogo lakše“, naveo je golman Monaka.

Hrvatska je takmičenje u Grupi D završila sa sve tri pobede, pa igra protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe C. Prvo mesto u Grupi C zauzela je Francuska, koja u subotu igra protiv Argentine, drugoplasirane iz Grupe D.

„Francuska je jedna od pet reprezentacija koje su najveći favorit za osvajanje titule, ali i Danska je pokazala da ima odličan tim. Nisu izgubili 18 utakmica u nizu, a imaju i Kristijana Eriksena koji je sjajan i sigurno nam neće biti lako“, rekao je Subašić.

Subašić je rekao i da je svestan velikih očekivanja hrvatske javnosti. 

„Odigrali smo tri utakmice na odličnom nivou, dobili smo tri jake ekipe, medjutim to sada treba da zaboravimo. Prvi cilj je ostvaren, ali mi želimo više,“ dodao je on.

Subašić je prokomentarisao i činjenicu da na turniru ima mnogo grešaka golmana.

„Pozicija golmana je drugačija od igrača. Sve greške se odmah vide. Ovo Svetsko prvenstvo je pokazalo da ima mnogo sjajnih golmana koji brane u manjim klubovima, ali su ovde pokazali da su klasa“, ocenio je on.

Hrvatska je u grupi primila samo jedan gol i to protiv Islanda, a Subšić je rekao da je to zasluga cele ekipe.

„Cela ekipa igra odličnu obranu. Kada je ekipa kompaktna, kada (Mario) Mandžukić igra super odbranu, kada su svi u bloku, onda je i na golu lakše. Borimo se jedan za drugoga. Medjutim, nije važno jesmo li primili gol ili nismo, sve dok pobedjujemo“, dodao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar