Grbić: Imamo fantastičnu ekipu, ponosan sam na nju

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić kazao je da je njegova ekipa “fantastična” i da je ponosan na odnos koji igrači imaju prema timu.

Srbija je danas u Rio de Žaneiru pobedila SAD sa 3:2 u setovima, iako je vodila sa 2:0.

“Ma mi to malo da stvorimo ‘saspens’ (filmski izraz za neizvesnost) za publiku. Ova pobeda potvrđuje pobedu od juče, ova ekipa ima devet života”, rekao je Grbić posle meča.

SAD su posle 0:2 došle do 2:2, a onda su u petom setu povele sa 10:6, da bi Srbija na kraju osvojila taj deo igre sa 15:12.

“Sve čestitke svima, ne mogu da kažem, naročito Saši Staroviću, koji je u petom setu ušao hladan i odsmečirao dve najvažnije lopte na meču, ili Aleksandru Okoliću, koji je i juče pokazao da je specijalista za servis”, rekao je Grbić.

“Zaista mislim da imamo fantastičnu ekipu. Svi igraju bez obzira na situaciju, da li kao starteri, ili na jedan poen, ili pola seta, ili set ili celu utakmicu. Nema sujete, nema ljutnje i to je ono što krasi ovu grupu i zato sam ponosan na njih”, dodao je selektor.

Srbija će u finalu sutra igrati sa pobednikom duela Poljska-Francuska.

“Rekao sam igračima da nije gotovo. Igramo sutra ujutru i sada imamo malo više vremena da se odmorimo. Čeka nas težak meč. Voleo bih da igramo kao i do sada, a protivnik je potpuno nebitan”, rekao je Grbić.

Starović je kazao da je tim igrao dobro tokom cele Svetske lige.

“Čestitam svima na finalu. Igrali smo dobro tokom cele Svetske lige i na kraju se to isplatilo. Ceo meč danas smo odigrali na visokom nivou i nismo im dozvoljavali da stvore prednost, ni kada su na kraju vodili nismo se predavali. Sada idemo svom snagom sutra u utakmicu. Svi smo bili u ovom meču”, rekao je Starović.

Marko Podraščanin bio je dobro raspoložen i pohvalno je govorio o svom timu.

“Ne bismo mi bili Srbi da završimo utakmicu lagano, sa 3:0. Imali smo priliku da slavimo u trećem setu, ali nam je stao servis. Najvažnije je da smo pokazali da smo ekipa sa 14 igrača. Svi koji su ušli dali su svoj doprinos, baš svi. Ovo je velika pobeda ekipe i reprezentacije. Celo leto smo igrali za ovo”, rekao je Podraščanin.

On je kazao da mu nije bitno sa kim će igrati u finalu.

“Zasluženo smo ušli u finale i mislim da imamo veliku priliku da prvi put osvojimo Svetsku ligu. Možemo da igramo ravnopravno i sa Francuskom i sa Poljskom i da ih pobedimo”, rekao je Podraščanin.

(Beta)

Ostavite komentar