U trendu

Grbić: Maksimalno angažovanje na svakoj utakmici

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da njegovi igrači moraju da budu maksimalno angažovani u svakoj utakmici, kao i da će tako biti i sutra, u poslednjoj utakmici kvalifikacionog turnira u Zagrebu za Svetsko prvenstvo, bez obzira što je plasman već obezbedjen.

Srbija je danas pobedila Norvešku sa 3:0 i to joj je bila četvrta pobeda na turniru bez izgubljenog seta.

„Ono što želim je da moji momci kad idu na utakmicu budu maksimalno angažovani, bez obzira na protivnika, bez obzira da li smo se kvalifikovali ili ne, bez obzira da li igrao ili ne, da svi koji su tu budu spremni da udju na poen, na pola seta, na set ili da odigraju celu utakmicu“, rekao je Grbić posle utakmice u Zagrebu.

On je objasnio da ima razloga zašto traži takav pristup od svojih odbojkaša.

„Želim maksimalnu angažovanost, ne da bih ja jurio neki rekord pobeda ili ne znam šta, nego, jednostavno, zato što mislim da je dovoljno jako malo da se iskomplikuje cela utakmica i onda se potroši mnogo više energije nego što bi trebalo, a rezutat se dovodi u rizik. To se na sreću nije desilo ni danas ni juče, jer su momci zaista imali odličan pristup i priveli su kraju obe utakmice na vrlo efikasan način“, rekao je Grbić.

Hrvatska nema šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo, tako da sutrašnji rezultat nema takmičarski značaj.

„Što se tiče sutrašnje utakmice, očekujem potpuno isti pristup, bez obzira što smo se plasirali. Ja to nisam ni znao dok mi niste rekli. Jednostavno, želim da sutra udjemo u utakmicu i odigramo onako kako zahteva dres koji nosimo, i da odigramo na nivou imena koje imamo“, rekao je Grbić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar