U trendu

Grbić: Mnogo nam znači ova pobeda

Selektor reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je siguran da večerašnja pobeda njegovih odbojkaša nad Bugarskom u Beogradu mnogo znači svakom igraču, jer su, kako je ocenio, dodatno dobili na samopouzdanju.

„Igrati tri dana zaredom je jako teško. Čestitao bih momcima na prikazanoj igri i tome što je svako od njih ko je igrao dao doprinos. Ova pobeda nam mnogo znači, kako rezultatski, tako i moralno, jer sada znamo da možemo svaku poteškoću da podnesemo“, rekao je Grbić novinarima u hali „Aleksandar Nikolić.

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Beogradu Bugarsku sa 3:1 (25:18, 21:25, 25:19, 25:23), u drugom kolu Grupe F drugog vikenda prve divizije, te je tako zadržala maksimalan učinak u Svetskoj ligi.

„Izuzetno teško je danas bilo da ostvarimo pobedu… Svima se to dešava, ne samo nama da posle jednog isrpljujućeg i teškog meča sinoć probaš da se „resetuješ“, zaboraviš na sve i odmah se okrenes na sutrašnji meč. To je lako razumeti, ali je jako teško staviti to u praksu. Znao sam da nas čeka težak meč, ne zato što sam mag, već zato što je to tako“, kazao je Grbić i dodao:

„Prvo, težak meč je bio jer Bugarima znači svaki bod za opstanak u Svetskoj ligi, a drugo jer bi im liče i ekipne ‘akcije’ porasle posle pobede nad jedinom neporaženom ekipom u Svetskoj ligi i to na njihovom terenu“, dodao je on.

Grbić je rekao da sutra protiv Irana očekuje „još teži meč“.

„Iran je apsolutno teži rival… Mislim, u ovom takmičenju nema lakog rivala, moramo da znamo da odbojku na vrhunskom nivou sada igra 12, 13 ekipa i svaka svaku može da pobedi. Sada nas očekuju dva uzastopna meča sa Iranom, jedan sutra u Beogradu i sledeće nedelje kod njih. Voleo bih da se ponovo „resetujemo“ i da sutra od početka u meč udjemo što bolje, agresivnije i koncentrisanije. Sutrašnja pobeda bi nam jako puno značila“, rekao je Grbić.

Odbojkaš Marko Ivović rekao je da današnji meč protiv Bugarske bio očekivano težak.

„Znalo se da će biti ovako, jer oni nemaju šta da izgube. Nama je izostajala koncentracija u odlučujućim trenucima zbog naporne utakmice juče, kako emotivno, tako i fizički. Iz tog razloga bilo je napetije nego kako sam mislio. Ipak, na kraju smo osvojili bitna tri boda. Hvala saigračima na dobroj igri, ali i ovoj publici što je bila na sjajnoj podršci“, rekao je Ivović.

On je rekao da je naredni rival, Iran, nepoznanica, ali da očekuje „povoljan rezultat“.

„Oni su nam jedina nepoznata ekipa. Znam da im par igrača nije došlo, ali da ima par novih. Predstoji nam da ih analiziramo. Moramo da budemo koncentrisani i da damo sve od sebe, a verujem da ćemo uz publiku i podršku s tribina to i biti i da ćemo ostvariti povoljan rezultat“, rekao je Ivović.

Primač selekcije Srbije Uroš Kovačević rekao je da nacionalna selekcija danas pokazala da je spremna za „sve poteškoće“ i da je zasluženo ostvarila pobedu.

„Pokazali smo danas da smo spremni na sve poteškoće, s obzirom da je ovo jako teško, igrati tri dana zaredom. Igrali smo protiv tima koji nema šta da izgubi, bilo je teško, ali smo u ključnim trenucima bili koncetrisaniji i na kraju zasluženo pobedili“, kazao je Kovačević i dodao:

„Sutra očekujem još jednu tešku utakmicu, jer i Iran nema šta da izgubi, dok je nama svaki bod jako bitan. Verujem da neće biti porblema da sutra izadjemo kao pobednici ukoliko i budemo ovako igrali“, kazao je Kovačević.

Utakmica trećeg kola drugog vikenda Svetske lige izmedju Srbije i Irana igraće se sutra od 19.00 u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar