U trendu

Grbić: Nismo se bodrili i drali, već ćutali i čekali…

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić istakao je da njegov tim nije pružio svoj maksimum na Završnom turniru Svetske lige u brazilskoj Kuritibi i da je zbog toga najviše žali posle eliminacije u grupi.

Srbija, koja je branila titulu Svetske lige, nije uspela da izbori plasman u polufinale jer je doživela dva poraza u grupnoj fazi, od SAD (3:1) i Francuske (3:2).

„Najveći žal je što nisam video ekipu da igra na nivou na kojem smo navikli i na kojem želim da bude. Ako ne igramo sa 100 odsto mogućnosti postajemo osrednji tim i kada nemamo energiju na terenu, emociju, da se međusobno bodrimo, vičemo, deremo, da izbacimo to iz sebe, onda se svako zatvori u svoj ugao i niko ne priča ni sa kim, već samo ćutimo i čekamo šta će da se desi“, rekao je Grbić posle poraza od Francuske.

On je dodao da je svi moraju da uči iz ovakvih iskustava, poručivši da nije bilo sve toliko loše.

„Videlo da stvari ne idu onako kako smo navikli i da imamo puno problema da prihvatimo takvo stanje, što se reflekutuje na našu igru. Svesni smo dobrih i loših strana, na čemu moramo da radimo, najviše na tome da moramo da igramo kao u euforiji, odnosno sa emocijom, jer onda ulazimo u problem čak i sa ekipama koje nisu na našem nivou“, naveo je Grbić.

Reprezentativac Srbije Nemanja Petrić kaže da su svi igrači razočarani eliminacijom.

„Jako smo želi polufinale, imamo kvalitet, ali na turniru nismo odigrali na potrebnom nivou. Utkamice se lome na poen, dva, imali smo šanse, nismo ih iskoristili i moramo da izvučemo pouke. Ovaj tim ima kvalitet, nijanse su odlučile“, zaključio je Petrić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike