U trendu

Grbić: Potpuno sam razočaran načinom na koji smo igrali

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je razočaran posle današnjeg poraza 0:3 od Argentine na turniru Svetske lige u Teheranu i istakao da tim ne sme da ubuduće tako igra.

„Razočaran sam pristupom. Potpuno sam razočaran načinom na koji smo igrali. Možemo da napravimo spisak izgovora, alibija, da smo bili umorni, nismo spavali, bilo je vruće, da nas je bolelo…Možemo da stavimo šta god hoćemo, ali jedna ekipi kao što je Srbija do sada bila, to sebi jednostavno ne može da priušti“, rekao je Grbić.

Srbija je u petak izgubila od Irana 3:2 i tako se plasirala na završni turnir.

„Nema veze ko je s druge strane – Brazil, Rusija, SAD, Argentina, Bugarska ili Obala Slonovače – mi moramo da održimo svoj nivo igre. Mi treba da diktiramo tempo, pa ako je protivnik na našem nivou, da se borimo poen po poen; a ako nije, da utakmicu završavamo za sat vremena“, rekao je Grbić.

„Mi taj kontinuitet igara i pristup i dalje nemamo i to je kvalitet koji moramo što pre da stvorimo, kako znamo i umemo, ako želimo da napravimo neki rezultat, ne samo ove godine u Svetskoj ligi, nego uopšte ikada u našoj istoriji budućoj“, dodao je on.

Selektor je naveo da je igračima na sastanku posle utakmice rekao istu stvar, a ocenio je i da tim prolazi kroz loš period.

„Ovo je jedna loša etapa. Moramo da se skupimo što pre i da vratimo oštrinu koju smo imali do trećeg seta protiv Irana. Ja se samo nadam da to nije saznanje da smo kvalifikovani i da ovo nije važno. Ono što moramo da shvatimo je da nema lakog protivnika. Mi predstavljamo Srbiju i mi moramo da stvorimo jedan mentalitet u kome ćemo mi biti ti koji će da diktiraju ritam, i da nema protivnika koji će iz nas da izvuče to najbolje što imamo. Mi to najbolje moramo da iznosimo na teren svaki put kad igramo“, rekao je Grbić.

Srbija u Teheranu treba da odigra još meč protiv Italije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar