Grbić: Put do polufinala EP će biti trnovit i težak

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je današnji žreb za Evropsko prvenenstvo “uravnotežen” i dodao da put do polufinale neće biti lak.

“Mislim da je uravnotežen žreb u smilu da su u svakoj grupi po dve jake ekipe… Možda su u grupi sa kojom se mi posle ukrštamo, gde su Rusija, Slovenija, Bugarska i Španija, tri jake ekipe. Biće prilično neizvesno koje će dve ekipe da se plasiraju dalje”, rekao je Grbić.

Odbojkaška reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu 2017. godine igrati u Grupi A sa selekcijama Poljske, Finske i Estonije, odlučeno je danas žrebom u Krakovu.

U Grupi B, u Ščećinu, igraće selekcije Italije, Nemačke, Slovačke i Češke, a u Grupi C u Krakovu smeštene su reprezentacije Rusije, Bugarske, Slovenije i Španije. Grupa D igraće se u Katovicama, a čine je Francuska, Belgija, Holandija i Turska.

“Nema lakog protivnika, nema šetnje do polofinala. Svesni smo da igramo protiv svetskih reprezentacija i da će put do polufinala biti trnovit i težak. Ali, mislim da nam igre koje smo pokazali na poslednjem turniru daju osnov za veliki optimizam. Treba samo da se koncentrišemo samo na svoju igru, a s kim god budemo igrali pripremaćemo se maksimalno kao i uvek do sad”, rekao je Grbić.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše igraće se od 25. avgusta do 3. septembra.

(Beta)

Ostavite komentar