Grujić zvanično u Liverpulu

Srpski reprezentativac Marko Grujić novi je fudbaler Liverpula, saopšteno je danas na sajtu kluba.

Grujić je sa Liverpulom potpisao ugovor do kraja sezone 2020/21, a engleski klub je za transfer 19-godišnjeg veznog fudbalera Crvenoj zvezdi platio sedam miliona evra. On će za crveno-bele nastupati do kraja sezone u Super ligi Srbije.

“Dosta sam razmišljao o svom narednom koraku u karijeri i shvatio sam da je dobro da predjem u Liverpul. Želim da igram pred jednim od najglasnijih navijača na Enfildu. Uzbudjen sam i ponosan što sam u ovom klubu. Jedva čekam da počnem s treninzima ovde”, rekao je Grujić za klupski sajt.

On je rekao da je razgovarao sa trenerom Jirgenom Klopom pre potpisivanja ugovora.

“Rekao mi je da se opustim, iako dolazim u jedan od najvećih klubova u Evropi… Takodje, kada dodjem na leto da treniram da budem koncentrisan samo na teren, svoj posao. Uzbudjen sam što ću saradjivati sa njim”, kazao je on.

Grujić je ocenio da će mu biti potrebno nekoliko meseci da se navikne na stil i kvalitet igre u Premijer ligi.

“Igrao sam samo u srpskoj ligi i tamo kvalitet nije baš na nivou Premijer lige. Mislim da ću se na Premijer ligu privići posle jedno tri ili četiri meseca”, rekao je Grujić.

On je dodao da želi da osvoji šampionsku titulu sa Crvenom zvezdom.

“Trenutno sam koncentrisan na završetak posla sa Zvezdom… Znate, od kada sam bio dete maštao sam da sa mojim klubom osvojim šampionsku titulu, a sada smo tako blizu. Želim da se posvetim mojoj porodici – Crvenoj zvezdi, a posle ću biti maksimalno spreman za Liverpul”, rekao je Grujić.

(Beta)

Ostavite komentar