U trendu

Grupa A: Het-trik Ronalda, PSŽ siguran protiv Malmea

Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras na svom terenu Šahtjor sa 4:0 u prvom kolu Grupe A Lige šampiona, dok je Pari Sen Žermen u istoj grupi slavio protiv Malmea sa 2:0.

Golove za Real postigli su Karim Benzema u 30. minutu i Kristijano Ronaldo u 55, 63. i 81. minutu.

Klub iz Madrida je diktirao tempo od početka, a prvu veliku priliku na utakmici promašio je Benzema, koji sa pet metara šutirao preko gola.

Francuz se, ipak, posle 15 minuta iskupio za taj promašaj. Isko je ubacio loptu u šesnaesterac sa leve strane, golman Šahtjora Andrij Pjatov je loše intervenisao, lopta mu je ispala iz ruku, a Benzema je natrčao na odbijenu loptu i sproveo je u mrežu.

Do kraja polivremena rezultat se nije menjao, ali jeste odmah na početku drugog.

Prvo je Teras Stepanenko u 50. minutu zaradio drugi žuti karton, a potom je pet minuta kasnije dosuđen penal za Real.

Benzema je ušao u šesnaesterac, lopta je stigla do Ronalda, Portugalac je šutirao, lopta je pogodila u leđa Darija Srnu, ali je sudija Ivan Bebek pogrešno procenio i pokazao na belu tačku.

Siguran izvođač najstože kazne bio je Ronaldo za 2:0.

U 64. minutu Ronaldo je još jednom stavio loptu na belu tačku. Za razliku od prvog penala kada Srna nije igrao rukom, ovog puta sudija nije pogrešio pošto Marsio Azevedo jeste, pa je Portugalac uvećao prednost Reala na 3:0.

Real je i posle tri data gola nastavio da napada i stvara šanse. U 81. minutu Marselo je šutirao sa 25 metara, Pjatov je odbio loptu, a na nju je natrčao Ronaldo, koji je tako postavio konačan rezultat.

PSŽ je u Parizu slavio protiv Malmea sa 2:0 i tako upisao prve bodove u Ligi šampiona, a golove su postigli Anhel di Marija u četvrtom i Edinson Kavani u 61. minutu.

PSŽ je, kao što se i očekivalo, silovito ušao u utakmicu, pa je već posle četiri minuta imao prednost.

Prvi gol u ovogodišnjoj Ligi šampiona postigao je Anhel di Marija, što je njemu i prvi pogodak u dresu francuske ekipe. Marko Verati je lepo prošao po desnoj strani, uputio loptu ka Di Mariji, koji je šutirao iskosa i pogodio za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena PSŽ je bio mnogo bolji rival na terenu, napadao je, stvarao šanse i kontrolisao utakmicu, ali nije uspeo da uveća prednost.

U 61. minutu PSŽ je duplirao prednost. Maksvel je centrirao sa leve strane, Ibahimović je zakačio loptu koja je potom otišla na peterac odakle je Kavani glavom savladao golmana gostiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.