U trendu

Grupa A: Real pobedio Malme, Pari Sen Žermen ubedljiv protiv Šahtjora

Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras na gostujućem terenu Malme sa 2:0, u utakmici drugog kola Grupe A u Ligi šampiona i ostvarili drugu pobedu u grupi.

Oba gola za Real postigao je Kristijano Ronaldo, u 29. i 90. minutu. On je tako postigao 501 gol u karijeri, ali se i sa 323 pogotka izjednačio na prvom mestu liste strelaca Reala sa Raulom Gonzalesom.

Real je od početka napadao, a domaći tim je pokušavao preko kontranapada. Iz prve ozbiljnije akcije španski tim je poveo, kada je Isko dobro pronašao Ronalda, a Portugalcu nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu. To je bio 500. gol Ronalda u karijeri.

Fudbaleri Reala su posle toga imali terensku inicijativu, ali Ronaldo, Mateo Kovačić i Isko nisu uspeli da iskoriste šanse.

Malme je mogao da izjednači u 74. minutu, ali je Markus Rozenberg za malo šutirao pored stative.

Malme je od 78. minuta igrao sa igračem manje pošto je Jošimar Jotun dobio drugi žuti karton.

Konačan rezultat postavio je Ronaldo u 90. minutu. Kombinovali su Dani Karvahalj i Lukas Vaskes koji je i dodao do Portugalca a ovaj lago savladao golmana domaćih.

Ronaldo se tako izjednačio sa Raulom na prvom mestu liste strelaca Real Madrida. On je postigao 323 gola u 308 utakmica, a Raul u 741. utakmici.

Srpski fudbaler Nikola Đurđić igrao je za Malme do 81. minuta.

Posle dva kola Real ima maksimalnih šest bodova, a Malme je bez bodova.

U drugoj utakmici Grupe A Pari Sen Žermen je u Lavovu pobedio domaći Šahtjor sa 3:0.

Francuski tim pobedio je golovima Serža Orijea u sedmom minutu, Davida Luiza u 23. i autogolom Darija Srne u 90. minutu.
u lavovu

Pari Sen Žermen je od početka diktirao ritam, a poveo je kada je Maksvel dobro pronašao Ožijea, a ovaj je glavom loptu sproveo u mrežu.

Gosti su duplirali prednost u 23. minutu. Korner je izveo Anhel Di Marija, Ožije je loptu zahvatio glavom, ona je Luiza pogodila u butinu i otišla iza leđa golmana Andrija Pjatova.

Konačan rezultat postavio je kapiten Šahtjora Srna, kada ga je lopta pogodila posle šuta Zlatana Ibrahimovića.

Pari Sen Žermen je ostvario drugu pobedu i sa šest bodova zauzima drugo mesto na tabeli Grupe A, dok je Šahtjor poslednji bez golova.

U narednom trećem kolu, 21. oktobra, Pari Sen Žeremen će na Parku prinčeva igrati protiv Real Madrida, a Malme će biti domaćin Šahtjoru iz Donjecka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.