U trendu

Grupa B: Napoli pobedio Dinamo Kijev, remi Benfike i Bešiktaša

Fudbaleri Napolija pobedili su večeras u gostima Dinamo Kijev s 2:1, dok su Benfika i Bešiktaš odigrali nerešeno 1:1 u utakmicama prvog kola Grupe B Lige šampiona.

Golove u trijumfu Napolija postigao je Arkadijuš Milik u 36. i 47. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za Dinamo bio Denis Garmaš u 26.

Dinamo je poveo u 26. minutu pogotkom Garmaša. Andrij Jarmolenko ubacio je loptu s desnog boka, a na drugoj stativi najviši u skoku bio je Viktor Cigankov koji ju je vratio u peterac, a tamo Garmaš snažno šutirao iz okreta i savladao Pepea Reinu.

Napoli je posle 10 minuta stigao do izjednačenja u Kijevu. Fauzi Gulam je posle prodora po levoj strani i centaršuta pronašao u Arkadijuša Milika koji je nadskočio Domagoja Vidu i udarcem glavom savladao golmana Oleksandra Šovkovskog.

Italijanska ekipa je na poluvreme uspela da ode s prednošću, pošto je Milik golom u sudijskoj nadoknadi vremena doneo preokret. Hose Kaljehon je centrirao s desne strane, a nakon „glavometa“ najbolje se snašao poljski fudbaler koji je glavom loptu smestio u mrežu Kijevljana.

Benfika je na svom terenu bila nadomak trijumfa, ali je Anderson Taliska golom u trećem minutu sudijske nadoknade vremena doneo Bepiktašu bod.

Benfika je od početka utakmice koju je sudio srpski arbitar Milorad Mažić igrala ofanzivno, a do vodjstva je stigla u 13. minutu.

Posle jedne dubinske lopte kapiten Eduardo Salvio ostao je sam ispred golmana Bešiktaša i snažno šutirao, ali je Tolga Zengin odbranio njegov udarac, a na loptu je natrčao Franko Servi koji je dobrom reakcijom doveo Benfiku u prednost.

Imala je portugalska ekipa nekoliko dobrih prilika do poluvremena, ali nije uspela da udvostruči prednost.

Delovalo je da će sva tri boda osvojiti Benfika, ali je u 93. minutu Taliska iz slobodnog udarca sa oko 25 metara savladao golmana Edersona.

Bešiktaš će u narednom kolu 28. septembra dočekati Dinamo Kijev, dok će Benfika gostovati Napoliju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar