U trendu

Grupa B: PSV i Volfsburg preokretima do osmine finala Lige šampiona

Fudbaleri PSV Ajndhovena i Volfsburga plasirali su se večeras u osminu finala Lige šampiona pošto su u poslednjem, šestom kolu Grupe B posle preokreta pobedili CSKA iz Moskve, odnoso Mančester junajted.

PSV je na svom terenu savladao CSKA sa 2:1, dok je Volfsburg sa 3:2 bio bolji od Mančestera.

CSKA je u Ajndhovenu u 76. minutu stigao do prednosti nakon što je siguran izvodjač jedanaesterca bio Alan Dzagojev. U tom trenutku je delovalo da će PSV biti eliminisan iz daljeg toka takmičenja, ali je holandskim tim uspeo da načini preokret.

Izjednačujući pogodak postigao je Jorit Hendriks u 78. minutu, a preokret je kompletirao Dravi Proper u 86.

U Volfsburgu su istoimeni klub iz tog grada i Mančester juanjted odigrali veoma dobru utakmicu na kojoj je glavni arbitar bio Milorad Mažić.

Mančester je postigao prvi gol na meču, a strelac je bio Antoan Marsijal u 10. minutu, da bi preokret Volfsburgu doneli Naldo u 13. i Vieirinjo u 29.

Drugo poluvreme donelo je mnogo uzbudjenja i neizvesnosti. Mančester je autogolom Žozue Gilavogija stigao do izjednačenja u 82. minutu, medjutim, Volfsburg je u 84. minutu drugim golom Nalda stigao do trijumfa.

Prvo mesto u Grupi B zauzeo je Volfsburg sa 12 bodova, PSV je drugi sa 10, a Mančester treći sa osam, dok je CSKA poslednji sa četiri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.