U trendu

Grupa D: Uporni Juventus preokretom savladao Siti

Fudbaleri Juventusa pobedili su večeras u gostima Mančester siti sa 2:1, i pored toga što su gubili u prvom kolu Grupe D Lige šampiona.

Siti je poveo autogolom Đorđa Kjelinija u 57. minutu, ali je Juventus preokrenuo preko Marija Mandžukića u 70. i Alvara Morate u 81.

Italijanski klub je bio bolji, a Siti je poveo autogolom Kjelinija, koji je bio fauliran u toj situaciji, ali je arbitar Damir Skomina priznao pogodak.

Kapiten Sitija Vensan Kompani je nakon kornera skočio i oslonio se na Kjelinija, koga je lopta pogodila u glavu i prevarila Đanluiđija Bufona.

Juventus je nastavio sa pritiskom, što mu se isplatilo u 70. minutu. Pol Pogba je tada centrirao, a Madžukić bio brži od Elakima Mangale, šutirao u padu i savladao Džoa Harta.

Pobedu gostima doneo je Morata nakon velike greške Aleksandra Kolarova. Srpskog reprezentativca je pogodila lopta i odbila se do napadača Juventusa, koji je lepim udarcem sa 20 metara savladao Harta.

U istoj grupi, Sevilja je lako sa 3:0 savladala na svom terenu Borusiju Menhengladbah.

Aktuelni osvajač Lige Evropa se mučio protiv ove sezone nejake Borusije, koja je u nemačkom prvenstvu zabeležila sva četiri poraza.

Češki arbitar Pavel Kralovec dosudio je čak tri penala za španski tim, sve u drugom poluvremenu, od kojih su dva iskorišćena.

Prvi penal dosuđen je posle prekršaja golmana Jana Zomera nad Vitolom, a i drugi je bio nad istim igračem, taj put posle starta Roela Bruersa.

Gameiro je prvi iskoristio, a drugi promašio, da bi Kralovec u 66. minutu opet svirao jedanaesterac, koji je iskoristio Banega.

Konačan rezultat postavljen je u 84. minutu, autogolom Zomera.

Juventus će u narednom kolu dočekati Sevilju, a Borusija ekipu Sitija. Oba duela igraće se 30. septembra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar