U trendu

Grupa E: Barselona u osmini finala, Roma bolja od Bajera

Fudbaleri Barselone plasirali su se večeras u osminu finala Lige šampiona, pošto su u utakmici četvrtog kola Grupe E na svom terenu pobedili BATE Borisov sa 3:0, dok je Roma savladala Bajer iz Leverkuzena sa 3:2.

Barselona je pred svojim navijačima lako savladala beloruski tim, te dva kola pre kraja grupne faze takmičenja izborila plasman u osminu finala najjačeg evropskog takmičenja.

Golove za katalonski tim postigli su Nejmar u 30. minutu iz jedanaesterca i u 80, kao i Luis Suares u 60. na asistenciju Brazilca.

Barselona je tokom celog meča imala terensku inicijativu, a pored dva postignuta gola propustili su još nekoliko dobrih prilika.

Za ekipu BATE Borisova celu utakmicu odigrali su srpski internacionalci Nemanja Milunović i Filip Mladenović, dok Aleksandar Jevtić nije ulazio u igru.

Veoma uzbudljivu utakmicu u Rimu su odigrali Roma i Bajer iz Leverkuzena. Prvo poluvreme je u svakom pogledu pripalo domaćinu, dok su gosti u drugom delu zaigrali bolje, ali nisu uspeli da izbegnu poraz, pa je meč završen bez pobednika.

Roma je povela golom Muhameda Salaha već u drugom minutu, da bi Edin Džeko u 29. duplirao prednost.

Italijanska ekipa nije uspela da nastavi u istom ritmu u drugom poluvremenu, što je Bajer iskoristio i već do 51. minuta stigao do izjednačenja.

Na 1:2 u 46. minutu smanjio je Admir Mehmedi, a u 51. je izjednačenje doneo Havijer Ernandes. Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat, iako su oba tima imali po još nekoliko prilika.

Barselona posle četvrtog kola Lige šampiona ima 10 bodova, druga je Roma sa pet, dok Bajer ima četiri, a BATE ima tri boda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.