U trendu

Grupa E: Monako slavio u Londonu, Leverkuzen ispustio 2:0 kod kuće

Fudbaleri Monaka pobedili su večeras u gostima Totenhem sa 2:1 u prvom kolu Grupe E Lige šampiona, dok je Bajer Leverkuzen ispustio vodjstvo od 2:0 protiv moskovskog CSKA i odigrao 2:2 sa ruskom ekipom.

Totenhem je bio veliki favorit u svom prvom meču Lige šampiona posle pet godina, a svoj veliki meč odigrao je na Vembliju, a ne na svom Vajt Hart Lejnu.

Monako je, medjutim, poveo majstorijom Bernarda Silve, koji je primio loptu na oko 30 metara, zatim se zatrčao ka golu, oslobodio čuvara i sa desne strane iz šesnaesterca savladao Uga Lorisa.

„Kneževi“ su udvostručili vodjstvo u 31. minutu, kada se Tomas Lemar srećno našao pored odbitka ispred Lorisa i smestio loptu pod prečku.

Totenhem je izjednačio u 45. minutu, kada je Erik Lamela izveo korner, a Tobi Aldervajreld glavom smestio loptu u mrežu za 1:2.

Totenhem je u drugom poluvremenu imao tri dobre prilike, ali nije uspeo da iskoristi nijednu, najviše zahvaljujući golmanu Monaka Danijelu Subašiću.

Bajer Leverkuzen je posle 15 minuta vodio 2:0 golovima Admira Mehmedija i Hakana Čalhanoglua, ali je CSKA izjednačio za samo dva minuta. Prvo je u 36. minutu Alan Džagoev smanjio prednost, da bi Roman Eremenko dva minuta kasnije doneo izjednačenje svojoj ekipi.

Leverkuzen je u drugom poluvremenu imao inicijativu i nekoliko dobrih prilika, ali nije uspeo da promeni rezultat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.