U trendu

Grupa F: Pobede Bajerna i Olimpijakosa

Fudbaleri Bajern Minhena savladali su večeras na svom terenu Arsenal sa 5:1, dok je Olimpijakos posle preokreta pobedio Dinamo iz Zagreba sa 2:1 u utakmicama četvrtog kola Grupe F Lige šampiona.

Bajern je ubedljivom i lakom pobedom nad Arsenalom došao nadomak plasmana u osminu finala, kao i Olimpijakos, dok su Dinamo i Arsenal gotovo bez šansi da se nađu u narednoj fazi takmičenja.

Bavarci su impresivnom igrom u prvom poluvremenu na stadionu Alijanc arena u svakom segementu nadigrali tim Arsena Vengera, koji je u prvom poluvremenu uputio samo jedan šut.

Prvi gol na utakmici postigao je Robert Levandovski u 10. minutu, da bi Tomas Miler u 29. duplirao prednost Bajerna.

David Alaba je u 44. minutu postigao treći gol na utakmici i već tada rešio pitanje pobednika.

Holandski reprezentativac Arjen Roben je posle dužeg vremena ponovo zaigrao u Ligi šampiona. On je u igru ušao u 54. minutu, a samo 37 sekundi kasnije je savladao Petra Čeha.

Roben je tim golom postavio rekord u Ligi šampiona, pošto je postao najbrži strelac koji je u igru ušao kao rezerva.

Počasni gol za Arsenal je postigao Olivije Žiru u 69. minutu, a konačan rezultat postavio je Miler u 89.

Utakmica između Olimpijakosa i Dinama u Atini je imala nesportsku uvertiru, pošto su prethoda dva dana obeležili sukobi navijača ova dva kluba. Grčka policija je ranije danas saopštila da je uhapsila više od 90 navijača.

Olimpijakos je posle mnogo uzbuđenja i preokreta savladao Dinamo koji je meč završio sa desetoricom igrača na terenu, jer je Josip Pivarić u 79. dobio drugi žuti karton. 

Ekipa iz Zagreba je povela u 21. minutu golom Armina Hodžića, ali je preokret ekipi iz Pireja doneo Felipe Pardo golovima u 65. i 90.

Bajern i Olimpijakos su na deobi prvog mesta sa po devet bodova, dok Dinamo i Arsenal imaju po tri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.