U trendu

Grupa F: Ubedljive i lake pobede Bajerna i Arsenala

Fudbaleri Bajern Minhena pobedili su večeras na svom stadionu Olimpijakos sa 4:0, dok je Arsenal u Londonu savladao Dinamo iz Zagreba sa 3:0 u utakmicama petog kola Grupe F Lige šampiona.

Bajern Minhen je večerašnjim trijumfom izborio plasman u osminu finale Lige šampiona.

Bavarci su veoma dobrom igrom u prvom delu utakmice rešili pitanje pobednika, pošto su već posle 20 minuta imali tri gola prednosti.

Prvi gol na utakmici postigao je Daglas Kosta u osmom minutu, da bi Robert Levandovski u 16. duplirao na 2:0, a Tomas Miler je u 20. utrostručio vođstvo prvaka Nemačke.

Iako je Bajern od 53. minuta nastupao sa igračem manje, jer je Helger Badštuber dobio direktan crveni karton, ekipa Pepa Gvardiole je uspela da ostvari još ubedljiviji trijumf. Konačan rezultat na stadionu Alijanc arena postavio je Kinglsi Koman u 70. minutu.

Arsenal je pred svojim navijačima ostvario veoma bitnu pobedu u borbi za plasman u narednu fazu takmičenja.

Junak u trijumfu Arsenala bio je Aleksis Sančes, koji je sa dva gola i asistencijom proglašen za igrača utakmice.

„Tobdžije“ su povele u 29. minutu golom Mesuta Ozila, a u 33. je već bilo 2:0 posle prvog gola Sančesa.

Čileanski fudbaler je svoj drugi gol postigao, a kasnije se ispostavilo i konačan rezultat postavio u 69. minutu.

Bajern na liderskom mestu Grupe F ima 12 bodova, Olimpijakos je drugi sa devet, dok Arsenal na trećem mestu ima šest, a Dinamo na četvrtom samo tri boda.

U poslednjem kolu Olimpijakos će u Atini dočekati Arsenal u direktonom okršaju za plasman u osminu finala, a Dinamo će u Zagrebu ugostiti Bajern Minhen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.